200.000 euro voor vernieuwing kanovoorzieningen Achterhoek

Om de toeristische infrastructuur in de provincie Gelderland te verbeteren draagt de provincie 200.000 euro bij. Deze bijdrage wordt gebruikt voor het vernieuwen van 40 kanovoorzieningen in de Achterhoek. Stichting Achterhoek Toerisme zal zich gaan bezighouden met het renoveren en vernieuwen van de kanovoorzieningen.kano

Naast fietsen en wandelen horen paardrijden en varen ook tot de toeristische speerpunten van Gelderland. Bij varen gaat het om ondersteunen bij het maken van aanlegplaatsen. De aanwezigheid van aanlegsteigers helpt namelijk bij het vergroten van de bestedingen van varende recreanten.

Stichting Achterhoek Toerisme
De Stichting Achterhoek Toerisme gaat de huidige staat van de kanovoorzieningen inventariseren en daarna renoveren en vernieuwen. Hiermee blijft het kanotoerisme op de rivieren behouden en kan ook de grensoverschrijdende kanovaarder naar de Achterhoek worden getrokken.

Verbetering basisinfrastructuur
De provincie wil de huidige basisinfrastructuur voor toeristen nog aantrekkelijker maken. Dit geldt zowel voor de route-infrastructuur als voor de dag- en verblijfsrecreatieterreinen. Gelderland ondersteunt dit met een subsidieregeling voor de vrijetijdssector met het oog op innovatie en verbetering van routestructuren. Per jaar is hiervoor 600.000 euro beschikbaar.

Actieplan Vrijetijdseconomie
De vrijetijdssector is van grote economische betekenis voor Gelderland. De economische waarde loopt in de miljarden. Bijna 6% van de Gelderse beroepsbevolking werkt hier. Daarnaast kunnen dankzij recreatieve activiteiten veel voorzieningen met name op het platteland op peil gehouden worden. Een sterke vrijetijdssector is ook van belang voor de gezondheid, het welzijn van de Gelderse bevolking, het in stand houden van cultuurhistorie en sociale samenhang. Alle reden om samen met de ondernemers in deze sector hard aan de slag te gaan.

Meer informatie:
www.gelderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *