Wij herkennen niets

Karin, eerlijk he, ik herken totaal niet wat je zegt en schrijft in je blogs. Inspiratie, avontuur, geestverwanten, geheime adresjes….waar heb je het over? Als ik met andere seizoensgasten over de camping spreek, dan hoor ik dat ze komen voor het water, de zonsondergangen, de rust en de natuur, het gepiel aan de bootjes enzo. Geheime adresjes, avontuur, inspiratie?

inspiratieIk heb dik een uur koffie mogen drinken met een van de gasten die echt al heel lang bij ons komt. Het hele seizoen zijn ze onze gast. Maar ze komen maar weinig, vooral in het voorseizoen door de week, als er vrijwel geen andere gasten zijn. Ze willen vooral heel veel privacy en vooral hun eigen gang gaan. Het zijn gasten die weinig van onze aandacht vragen. Sterker nog, die willen ze niet eens zo vaak!

Vanzelf maakt ik hen niet blij met vogelnestkastjes met daarop een leuk verhaaltje, of het ontwikkelen van een SUP event. Als het toiletgebouw maar in orde is; als er maar niet teveel (kinderen) gasten bij hun op de kampeerplek lopen; voor hun geen strandbarretje of ander gedoe. Gewoon heel veel rust en de dingen simpelweg op orde houden.
En voordat je het idee zou kunnen krijgen dat we hier te maken hebben met een saaie gast, echt verre van dat hoor! Maar ze zijn gewoon totaal niet opzoek naar inspiratie en interactie. Die vinden ze zelf wel op hun eigen moment en op hun eigen pad.

Maar hoe kunnen we dan ook voor hen waardevol blijven? Gelukkig gaf hij me dat in de laatste vijf minuten mee. Hij zou het tof vinden dat hij als vaste gast van de camping, op zijn geheime adresjes in de omgeving, zou worden verwelkomd met een extra korting of een ander aardigheidje. Ik weet nu dat we daar maar eens naar op zoek moeten gaan. Het gratis flesje wijn in een van de restaurantjes uit het dorp of andere speciale voordelen.
Deze gast staat al meer dan 18 jaar op onze camping, en nog niet eerder hebben we zo lang over klantwaarde met elkaar gesproken. Wat fijn dat hij toevallig net langs kwam en we met elkaar dit gesprek konden voeren, ongepland en heerlijk spontaan. Bedankt voor je tijd en ideeën. We hebben weer wat om te versterken!

Wat vind jij ervan, is rust, ruimte en goed sanitair voldoende of moeten we wel door blijven gaan met het ontwikkelen van evenementen, vogelnestkastjes verhalen, een “gek” toiletgebouw, een ruilboekenrek en een geheime hotspotwand? Ik ben benieuwd naar je reactie, wees welkom!

De polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Eén reactie

  1. Beste Karin,

    De door jou beschreven gasten is een grote groep gasten in de recreatiesector. Echter volgens allee demografische ontwikkelingen zal deze groep de komende jaren kleiner gaan worden. De belangrijkste oorzaak is dat onze bevolking steeds hoger opgeleid is en daarom veel meer interesse heeft in de omgeving waarin ze verkeerd. Ook voor hoger opgeleiden geldt dat ze ook rust en privacy willen hebben, maar daarnaast ook actief geïnspireerd en betrokken willen worden door en bij de omgeving waarin ze verblijven.
    Als mensen echt privacy en rust willen hebben, moeten ze deze volgens mij niet zoeken op een camping in Nederland. Deze vind je in Scandinavië of de binnenlanden van Spanje.
    Veel van de door jou beschreven Nederlandse gasten zoeken op niet al te grote afstand van hun huis een vertrouwde en comfortabele plek, die vaak wat rustiger is dan hun eigen woonomgeving. Dat betekent niet dat ze echt op zoek naar rust en privacy zijn, want nogmaals deze vind je niet in Nederland, maar in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *