Wat hebben we nodig om te bouwen?

Trendwatcher Christine Boland gaf onlangs een u-tempo presentatie tijdens het recreatiecongres in Sneek. De trends gaan snel, de ontwikkelingen lopen daar achteraan. Wat zijn haar tips om echt toekomstproof de boel op te bouwen? En wat hebben we daarvoor nodig?

Er zijn een aantal essentiële zaken die je als eerste voor elkaar moet zien te krijgen

omarm diversitei
  • Laten we inclusief gaan denken Ga de dialoog aan, luister echt en denk pro-actief. Omarm diversiteit
  • Wie ben ik, waar ben ik naartoe op weg. Steeds vaker nemen bedrijven een standpunt in. Laten ze zien dat ze weten wat er leeft. Dat ze op een bepaalde manier relevant zijn.
  • Synchroniseer met de natuur. Kijk waarbij jij als organisatie aan kunt haken bij de natuur. Langzaam maar zeker krijgen we door dat we de natuur keihard nodig hebben. Juist in de recreatiesector is de natuur van essentieel belang. Mensen vinden rust, komen tot rust in de natuur.
  • Verras de mens. Er zijn maar weinig zaken die meer impact hebben op de beleving dan verrast worden. Zorg dat je jouw gast kan verrassen. Zorg dat je het hart van de mensen gaat stelen. Doe het op een manier die nu niet direct op Social Media gedeeld hoeft te worden. Wees een baken, wees duidelijk wie je bent en waar je voor staat.

Het zijn maar vier items die je hoeft uit te werken. Het lijkt weinig, maar ik weet uit ervaring dat het bij ons op de camping al best een klus was om uit te vinden wie wij zijn, waar we voor staan. En weet voor al deze vier items geldt dat je er nooit helemaal klaar mee bent. Het kan altijd beter, de techniek heeft hierin alweer geholpen of je ziet een mooie creatieve oplossing ergens. Maar ga er mee aan de slag. heb deze vier items goed in het vizier. Zet het regelmatig op de agenda. Want dit zijn wel belangrijke bouwstenen voor je om toekomst bestendig te zijn en blijven!

We zijn benieuwd naar je reactie, wees welkom, de polletjes

Karin Veldhuizen, Watersportcamping Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *