Waar ligt gedoe op de loer?

We zitten nu zo tegen het hoogseizoen aan te schuren. Als we nog iets kunnen bijsturen, dan is het nu wel. Dus stellen we onszelf de vraag: Waar ligt gedoe op de loer?

Bijtijds bijsturen kan veel ‘gedoe’ voorkomen

Gedoe met medewerkers, gedoe met apparaten, gedoe….. Want als we dat nu al aan voelen komen, als we dat nu al ons kunnen voorstellen. Dan kunnen we er nu nog op participeren voordat het straks echt een gedoe is geworden.

Toch is de werkelijkheid vaak nog veel weerbarstiger dan we ons van te voren kunnen voorstellen. Heel veel dingen laten zich namelijk niet voorspellen! Gedoe met apparaten misschien nog het beste. We weten immers veel over apparaten. Hoelang gaat een distibutieriem van je auto mee? Zo’n drie tot vijf jaar, en tussen de 60.000km en 120.000km. Je wilt niet dat een distributieriem breekt, want dan heb je serieus gedoe!  Dus maak je plannen, op een rustiger moment.

Hetzelfde geldt voor het vervangen van kapotte lampen of misschien wel bijna kapotte lampen. Wanneer er een lamp kapot is, weet je zeker dat de andere lampen die je tegelijkertijd hebt vervangen, ook snel kapot zullen gaan. En ook een kapotte lamp, geeft gedoe. Deze komende weken kunnen we nog even al deze gedoetjes voorkomen op onze camping door er nu extra scherp op te zijn. Maar hoe zit het met onze medewerkers? Zitten ze lekker in hun vel? Weten ze wat we van ze verwachten? Zijn we met voldoende mensen? Hebben we onze taken op orde?

Want eenmaal aan het hoogseizoen begonnen, is er in de hectiek en dynamiek die dat met zich meebrengt, maar weinig bij te sturen of te voorkomen. Dan moeten de dingen eigenlijk allemaal, als vanzelf lopen. Dus zijn we nu nog aan het kijken naar een paar extra schoonmaak handen. Want een klein beetje ruimer hierin zitten, zou wel fijn zijn. Dan zijn we hiermee beter in staat om binnen de schoonmaak iets van mogelijk gedoe op te vangen. We hebben een extern bedrijf gezocht om onze heggen te knippen omdat we achter lopen in het groen. Zo wordt onze groenman net wat ontlast en mocht er gedoe binnen zijn thema optreden, dan is er net wat meer armslag!

We zijn benieuwd, welk mogelijk gedoe zie jij de komende tijd spelen? En wat doe je met die kennis? Ga je daar al op voorsorteren en maatregelen nemen? We zijn benieuwd, wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *