Vrijdagmiddagblog! Te druk om na te kunnen denken…

Hebben jullie mij gemist vorige week vrijdag? Business is going well en daarom is het soms lastig om mijn belofte elke week een vrijdagmiddagblog te schrijven vol te houden. Niet alleen het blog blijkt lastig om te onderhouden…

Afgesloten einde
Ik ben blijkbaar niet de enige die last heeft van een overvolle agenda, dubbele afspraken en gegarandeerde tijd te kort op een dag. Het is niet vreemd dat we het ‘druk, druk, druk’ in onze gemoedstoestand voelen, want onze hersenen willen graag zaken afsluiten. Helaas kunnen we niet elke dag op staan met een opdracht en die voor het naar bed gaan hebben afgesloten. Er blijven altijd zaken met een open eind.

Het geheim
Aan drie personen uit mijn omgeving vroeg ik naar hun ‘secrets’ om de planning in orde te houden en er voor te zorgen dat er ruimte is voor zaken als een vrijdagmiddagblog.

Werk in kleur
Deze tip is voor iedereen die de papieren agenda hanteert. In de agenda schrijf je vaak zakelijke, maar ook privé afspraken.  Daarbij gebruikt menig mens zijn agenda als kladblok en schrijft er alles in op dat zij niet moeten vergeten.  Van de week vertelde een collega dat zij met potlood de to do’s op schrijft en met pen de echte afspraken. Ik heb de techniek afgelopen week geprobeerd, maar dan in kleur. Rood is afspraak, groen is to do en blauw is privé. Mijn agenda is kleurrijker en overzichtelijker!

Kladblok naast het hoofd
Herken je dat je ’s nachts de beste ideeën krijgt? Ik kreeg de tip om een notitieboekje naast mijn bed te leggen. In het begin werkte dat goed. Als ik een kleine ingeving kreeg, dan schreef ik die op en vervolgens viel ik terug in slaap. Echter werden de kleine ingevingen volledige businessplannen, waardoor ik weer te weinig sliep. Nu heb ik daarom één klein wit papiertje naast mijn bed liggen. Als ik een idee krijg, dan mag ik er drie woorden van opschrijven en werk ik dat overdag verder uit.

Durf nee- te zeggen!
Eigenlijk is de beste tip durf ‘nee’ te zeggen. Door bewust keuzes te maken in werkzaamheden, kun je veel beter overzicht houden. Veelal hebben mensen de neiging om overal ‘ja’ op te zeggen, terwijl ze weten dat ze daar in de planning geen tijd voor hebben. Een eerlijk antwoord dat het niet mogelijk is om die week die taak erbij te hebben, maakt je veel rustiger.

Tot volgende week!
Ik ben benieuwd wat jouw secret is om rust in het koppie te houden. Graag lees ik in de reacties hieronder of op facebook welke tips jij hebt. Daarnaast heb ik afgelopen weken interessante gesprekken gehad en zullen de komende weken co-vrijdagmiddagblogs gaan komen. Samenwerken is ten slotte het nieuwe werken, dus ook in de blogs komt dit terug. Tot volgende week!

Ruby Kramer PanterKist

Vrijdagmiddagblog_druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *