Vrijdagmiddagblog! Reizende zonnebioscoop

Regelmatig kijk ik het festival terrein rond en zie grote aggregaten, kilometers lange kabels en hoor ronkende motoren. Milieuvriendelijk is de energie vaak niet, terwijl we tegenwoordig genoeg middelen hebben.

Zo kan het ook (beter!)
Solar World Cinema is een goed voorbeeld van een bedrijf die op een natuurlijke manier energie opwekt voor een passende festival activiteit. Zonnepanelen op het dak van een bus slaan overdag zonnestroom op, zodat na zonsondergang er op een groot scherm een film getoond kan worden.

Bezoek een film in Zuid-Amerika
De bus brengt bijzondere films naar ongewone plekken. Omdat het volledig zelfvoorzienend is, kan de Solar World Cinema naar elke willekeurige locatie ter wereld. Het is dus niet zo gek dat deze reizende bioscoop in Zuid-Amerika op afgelegen plekken met open armen wordt ontvangen. Onder de naam Ecocinema reist de bioscoop door Chili, Uruguay, Mexico, Brazilië en Ecuador.

DSCN1592_1
Wakawaka solar charger – Ruby Kramer

Zelf ook solar
In Europa is de Solar World Cinema te zien in Spanje, Portugal, Kroatië en ons eigen Nederland, waar het ooit allemaal begon. Als je in Nederland in de openlucht bent, neem dan ook een solar charger mee. Dan weet je zeker dat je op je smartphone je vrienden via de social media kan laten weten hoe de film was.

Tot volgende maand!
Als jullie dit nu lezen zit ik in de outback en weet zeker dat ik verlang naar een goede film op groot scherm in de woestijn. Energie heb ik via mijn solar charger. Alleen heb ik geen bereik, dus kan helaas jullie reactie voorlopig niet lezen. Eco-lovers, vintage-stars en hipsters opgelet! Het Vrijdagmiddagblog van augustus is voor jullie. Een blog vol met inspirerende foto`s van winkels tijdens mijn reis. Tot dan!

Ruby Kramer – PanterKist (PantherBox)
Speciale dank aan Maureen Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *