Vrijdagmiddagblog! Industriële hennep

Het eerste maandelijkse blog vanuit Australië! Al gaat dit blog nog over een onderwerp dat ik vlak voor vertrek ontdekte.  (zie laatste blog) Ik ontmoette namelijk Paul, een ondernemer die industriële hennep op de kaart zet in Nederland.

Hennep maar dan anders
Het eerste wat de baliemedewerker bij de trein in Sydney zei was: “You are from Amsterdam – you have something to smoke?” De meesten kennen hennep alleen op die manier, maar er is ook iets als industriële hennep.

Weedboek - Melbourne

Shop hennep
Paul Elzerman is oprichter van webshop Hemp I Shop. Hij werd enthousiast van industriële hennep en is zich volledig gaan verdiepen in de producten die daaruit voort komen. Dat leidde uiteindelijk tot een webshop vol met lekkere en handige producten.

Via facebook aan tafel
Een webshop en producten van hennep zijn niet uniek, maar Paul zijn aanpak wel. Alle producten op de site worden eerst getest door Paul voordat ze verkocht worden. Via facebook kunnen volgers precies bijhouden welke producten er een succes zijn. Zo heb ik ook Paul leren kennen. Hij kookt zelfs voor zijn volgers. Door mijn volle agenda voor vertrek is het er nooit van gekomen, maar de chia pudding hou ik tegoed.

Tot volgende maand!
Naar schatting zijn er zo’n 50.000 verschillende toepassingen mogelijk van industriële hennep, dus we hebben nog wat uit te proberen. In Sydney Central valt mij op dat er nog weinig organic shops en restaurants zijn. Na rond te vragen blijkt dat hennep als grondstof hier nog zeldzaam is. Paul, als je klaar bent in Nederland kun je naar Australië komen! Het is onbekend waar mijn volgende blog over gaat, maar het is zeker dat het 25 april online komt. Tot dan!

Ruby Kramer – PanterKist
Met speciale dank aan Paul Elzeman – Hemp I Shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *