Vrijdagmiddagblog! Het succes van bloggen

In maart verschijnen twee bloggers van Pretwerk in ZiZ-Magazine. Daar zijn wij uiteraard trots op! We werden gevraagd omdat bloggen steeds vaker gebruikt wordt om zakelijk succes te behalen. Echter ben ik ooit begonnen met bloggen omdat Walter (hoofdredacteur) vroeg of ik over mijn nieuwe aanpak van winkelbeleid wilde schrijven. Dat we precies 3 jaar verder zijn en mede door het bloggen ik mijn eigen bedrijf PanterKist begon…dat had ik nooit verwacht!

In de praktijk geleerd
Voor Ziz-magazine werd ik geïnterviewd en van de vele woorden is er uiteindelijk een kleine alinea samengevat. Doordat ik mijn hele verhaal weer eens hardop hoorde, besloot ik dit blog over zakelijk bloggen te schrijven. Want in die drie jaar tijd heb ik de do’s en dont ’s van het vak wel geleerd.

Tip 1: Schrijf regelmatig
Mijn eerste tip is regelmaat. In het begin was het blog een bijzaak, waardoor ik niet regelmatig schreef. Door vorig jaar te starten met het Vrijdagmiddagblog, verplichtte ik mezelf om elke vrijdag een blog uit te brengen. Dit leverde al snel meer lezers en meer opdrachten op.

Vrijdagmiddagblog_7
Het eerste blog op 21 februari 2011

Tip 2: Varieer in je onderwerp
De eerste blogs die ik schreef gingen volledig over souvenirwinkels. Het is mijn vakgebied, maar omdat het zo specifiek is bereikte ik een te kleine groep lezers. Daarom ben ik in de Vrijdagmiddagblogs mij bewust gaan verbreden in de onderwerpen. Als iemand een blog leest die hij interessant vindt, dan zal hij sneller ook een ander blog van mij lezen. Met mijn blogs wil ik lezers inspireren en aanzetten om na te denken over producten, beleving en ondernemerschap.

Tip 3: Houd het kort
Als ik mijn eerste b logs lees dan zijn het halve romans, zoveel tekst als er in staat! Ik besteedde een halve dag om een blog te schrijven. Tegenwoordig schrijf ik mijn Vrijdagmiddagblog in één uur tijd en let er op dat de alinea’s kort zijn. Uit de tijd die unieke lezers op mijn pagina blijven kijken is af te leiden dat korte blogs volledig gelezen worden en lange niet.

Tot volgende week!
Lees in het ZiZ-magazine aankomende maand nog meer tips. Hilde de Kok, waar ik vorig jaar een co-blog mee schreef, staat ook in het magazine met haar blog workshop. Mijn laatste tips zijn: schrijf vanuit jezelf, blijf eerlijk en enthousiast. Volgende week verschijnt mijn laatste wekelijkse Vrijdagmiddagblog! Vanaf maart komt er maandelijks een blog online. Tot volgende week!

PanterKistRuby Kramer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *