Vrijdagmiddagblog! En waar ga jij naar toe deze zomer?

Het is dé vraag van het jaar tijdens de zomer: Waar ga jij naar toe op vakantie dit jaar?

Mijn vrienden gaan naar…
Ook in mijn vriendenkring is dit de traditionele vraag die nu tijdens verjaardagen en telefoongesprekken passeert. Begin 2013 werden er vele vakantietrends omschreven. Ook hier op Pretwerk zijn diverse trendomschrijvingen te vinden. Ik nam een proef op de som om te zien of mijn vrienden binnen de trends vallen.

Staycation
Wowhoe! Ik heb staycation vrienden en ben er zelf trouwens ook eentje. Dit jaar voor mij geen grote trips. Ik blijf lekker in de omgeving van Tilburg hangen. Festival Mundial, de Kermis, een boswandeling en met zijn allen naar het stadstrand. Het voordeel van Staycation is dat je geen inpakstress hebt, geen lange files en ontdekt hoe leuk je eigen stad is. Een bijkomend voordeel is dat Staycation ook goed voor het milieu zou zijn.

Verre stedentrip bestemmingen
Vrienden die deze zomer ‘staycation’ hebben, zijn eerder dit jaar al op vakantie geweest. Dus eigenlijk zijn het geen echte staycations. Even op en neer naar Singapore of naar New York. Vaak zijn de verre stedentrip bestemmingen gekoppeld aan werk of studie, maar wij draaien onze hand er blijkbaar niet meer voor om om even naar de andere kant van de wereld te vliegen. Waar je voorheen voor een verre bestemming toch echt de tijd moest uittrekken (anders ook zo zonde van het geld), gaan we nu een week en is dat voldoende.

Thousands of tents are pitched by music
Kamperen is zo…2013!

De tegentrend
Ondanks dat er overal staat beschreven dat kamperen ‘uit’ is, gaan veel van mijn dertigers vriendinnen er deze zomer op uit met een tentje of caravan. Ook op festivals slepen we massaal onze tentjes het terrein op. Volgens mij is dat ook kamperen. Ik denk zelf dat kamperen helemaal niet op zijn retour is, we vinden het nog steeds iets ‘romantisch’ hebben om in een tentje te slapen. Alleen verblijven we korter en willen er graag een activiteit (festival) aan gekoppeld hebben.

Tot volgende week!
En waar ga jij naar toe op vakantie? Ik ben benieuwd! Laat hieronder je reactie achter. Kunnen we volgende week kijken welke trend het meest favoriet is.

Ruby KramerPanterKist

2 reacties

  1. Gewoon een keer in Nederland….onze Hollandse economie een boost geven zonder zongarantie. Eens ervaren of dat ook genieten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *