Vrijdagmiddagblog! Alaaaaaaf!

Het begin van het einde is vandaag aangekomen. Tijd voor een feestje! Klinkt dat gek? Met carnaval in het vooruitzicht is niks te gek. PanterKist neemt vanuit de polonaise afscheid van de wekelijkse blogs hier op Pretwerk.

Nuchtere West-Fries in Brabant
Speciaal voor carnaval blijf ik nog een week in Nederland. Hoewel ik eigenlijk een West-Fries ben, stroomt er toch carnavalsbloed door mijn aderen. Al kan ik het tijdens de carnaval niet laten om met mijn nuchtere verstand mij af te vragen hoeveel geld er verdiend wordt aan merchandise tijdens de carnaval.

Verkoop van carnavalskleding
Interessant gegeven is dat 6 weken voor de carnaval de geldstroom aan carnaval merchandise al start volgens webshop Karnevalswierts. De gemiddelde carnavalsvierder besteedt op hun site bijna €60,- aan een compleet outfit. Dat zullen dan geen Limburgers zijn, want zij geven €23,- volgens het onderzoek van Marotte Sittard gehouden onder 648 Limburgers.

Vrijdagmiddagblog_8a
Bron: Marrote Sittard

In carnaval zit geld
Dat carnaval winkeliers de mogelijkheid biedt om snel te kunnen cashen is de laatste jaren steeds meer zichtbaar. Niet alleen speciale carnavalswinkels bieden kleding, maar ook een Xenos staat vol met carnavalsspullen. Op Marktplaats heb je verder ruime keuze uit tweedehandskleding, op de zoekterm ‘carnavalskleding’ verschijnen 62.197 advertenties! Naast kleding geven carnavalsvierders geld uit aan cd’s met carnavalsmuziek en attributen (zie schema: kleine uitgaven €22,-).

carnaval

Tot volgende maand!
Aan mij hebben de winkeliers niet veel verdient, ik heb slechts €1,50 uitgegeven aan een nerdenbril. Vanaf maart verschijnt er elke laatste vrijdag van de maand het Vrijdagmiddagblog! Met grote onderwerpen waar je een maand lang over kunt discussiëren tijdens de vrijdagmiddagborrel. In dit laatste wekelijkse blog wil ik alle lezers van de afgelopen 3 jaar bedanken voor jullie leuke reacties. Blijf dat dit jaar vooral ook doen! Tot volgende maand.

Ruby KramerPanterKist

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *