Vernieuwd ecologisch klimbos voor Klimrijk Brabant

Klimrijk Brabant, onderdeel van Libema groep, vervangt komend najaar het huidige klimbos door een vernieuwd, ecologisch verantwoord klimbos. Lees meer over de ontwikkelingen bij Libema en hoe zij inspelen op MVO.

Klimrijk Brabant Kids Parcours

In 2010 opende Libema het eerste klimbos bij Klimrijk Brabant waarna er in 2016 een kids klimparcours bij werd gebouwd. Klimrijk Brabant bevindt zich in Veldhoven en biedt meerdere activiteiten waaronder:

  • • Klimbos
  • • Escape Rooms
  • • Pico-Parcours (kids parcours)
  • • Speelberg
  • • Terras en restaurant

Vernieuwing klimbos
Dit najaar zal het huidige klimbos vernieuwd worden en zal er een ecologisch verantwoord klimbos voor in de plaats komen. Het klimbos zal geïntegreerd worden in de natuurlijke omgeving waarbij er gebruik wordt gemaakt van verstelbare klemsystemen die de groei van de bomen niet belemmeren. Hierdoor kunnen de bomen in het bos na 20 tot 30 jaar weer gezond teruggegeven worden aan de natuur en zorgen deze boomvriendelijke bouwsystemen voor lage onderhoudskosten en langere productlevenscyclus.

De kabels in het klimbos zullen worden gemaakt van soft touch hercules touwkabel wat eenvoudig te monteren is en een laag onderhoudsniveau heeft. De boomvriendelijke platforms zullen zo gemaakt worden dat de bomen er geen last van hebben waarbij er duurzaam hout uit verantwoorde teelt van Cloeziana en Robinia gebruikt zal worden. Het klimbos zal voor oplevering gekeurd en gecertificeerd worden volgens de Europese geldende veiligheidsnormen.

Huub Wijnen, vestigingsmanager van Klimrijk Brabant, zegt het volgende: “Ons huidig klimbos is al zeer natuurlijk gebouwd, verscholen in de bossen, maar met het nieuwe zullen de bomen nog meer worden ontzien en behouden. Van het nieuwe park met de nieuwe materialen verwacht ik nog een meer natuurlijke uitstraling. Daarbij komen er nieuwe hindernissen met nieuwe uitdagingen. Het huidige klimbos wordt t.o.v. het vorige ook hoger gebouwd, 11 meter in plaats van 8 wat ook weer meer uitdagingen meebrengt. En natuurlijk hebben wij ook ervaren wat de min en plus punten waren in het huidige klimbos welke wij zeker meenemen in de ontwikkeling van het nieuwe klimbos.”

Libema: mooie stap richting duurzaam ondernemen
Libema is zichzelf altijd al bewust geweest van maatschappelijk verantwoord ondernemen en er worden op elke locatie activiteiten ondernomen om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, het milieu en duurzaamheid. Met de bouw van het vernieuwde klimbos zet Libema wederom een mooie stap in de richting van het duurzaam ondernemen en het inspelen op ecologisch verantwoorde manieren om hun klimactiviteiten te exploiteren.

Huub Wijnen vertelt over het MVO bij Libema: “Waar mogelijk is Libema bezig met MVO, maar diverse punten hierin vragen investeringen die wij gedoseerd invoeren. Denk hierbij aan het goed isoleren van gebouwen enz. Wij kijken hoe onze afvalstroom kunnen beperken, dit jaar zijn wij bijvoorbeeld overgestapt van petflessen naar glazen flesjes en zijn wij gestopt met de frietboxen, dit bespaart ontzettend veel afval. Libema houdt jaarlijks een medewerkers tevredenheidsonderzoek, hiermee proberen wij het voor het personeel zo aangenaam mogelijk te maken. De vrijetijdssector is toch een bedrijfstak waar gewerkt moet worden als anderen vrij hebben, vaak ook in de avonduren en vooral weekenden. Rekening houden met de natuur is een pré, het niet doen is geen optie! Ook het oude park was ecologisch gebouwd, maar met het nieuwe zullen de bomen nog meer worden ontzien en behouden.”

Over Libema
Libema is sinds 1982 actief als exploitatant van recreatief, onroerend goed. Wat begon als een hobby met een automobielmuseum, veranderde tussen 1987 en 1990 in een bedrijf met meerdere locaties zoals bijvoorbeeld Beekse Bergen. Inmiddels bezit Libema meer dan 20 locaties waaronder Safaripark Beekse Bergen, Klimrijk Brabant, Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn.

Meer informatie over Libema en haar MVO beleid: https://www.libema.nl/mvo.
Meer informatie over de activiteiten van Klimrijk Brabant: https://www.klimrijk.nl/.


met dank aan:
Nico de Jong, marketeer bij Active Constructions
Active Constructions is binnen dit project bij Klimrijk verantwoordelijk voor de bouw van het Klimbos met het boomvriendelijke bevestigingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *