Vakmanschap moet je maken

Onlangs bezocht ik Pakhuis de Zwijger en woonde de presentatie en debat bij van Making Media. Ofwel innovatie binnen de media. Hoe zorg je ervoor dat je, ondanks de waan van de dag, je toch nog blijft innoveren. Niet om innovatief te zijn, maar om relevant te zijn en blijven!

Hoe zorg je dat je je vak goed blijft uitoefenen? hoe zorg je ervoor dat je team goed blijft presteren? Het waren dit soort vragen die gesteld werden aan de toppers uit de media.

Wat voor media geldt, geldt natuurlijk ook voor andere sectoren. Om als team te kunnen innoveren, is vakmanschap van groot belang. En vakmanschap dat is niet een portie geluk hebben en een of andere goddelijk talent. Het is vooral keihard werken. Uren maken.
Ook in de topsport, bij topmuzikanten hoor je wel over de 10.000 uren regel. En ik kan niet anders zeggen dan dat dat ook geldt voor de recreatie, voor onze camping. Vakmanschap heb je nodig om te weten waar “het” naartoe gaat. Vakmanschap heb je nodig om te weten waar jij naartoe wilt gaan. Met wie je wilt samenwerken, met wie je wilt innoveren. Je hebt een hoop kennis nodig, dus je blijft je vakliteratuur lezen. Je blijft congressen aflopen. Je blijft nieuwe stagiaires opleiden. Je blijft vooral binding houden met je afnemers (onze gasten) en je blijft je medewerkers uitdagen en stimuleren. En langzaam maar zeker zal je ontdekken dat alles steeds eenvoudiger wordt. Je naïviteit wordt omgezet in keihard vakmanschap. Vakmanschap, het is gewoon keihard werken en weten, je bent er nooit! Het blijft ook een leven lang leren. Moedig zijn en blijven. Jezelf kennen en bij jezelf blijven.

Wat een geluk dat grassprieten verhuren toevallig het leukste vak is, dat er maar bestaat. Want voor mij voelt het niet als werken, maar vooral als heerlijk spelen. Een geluk dat ik elke dag weer opnieuw, mag werken aan dit vakmanschap. ik ben benieuwd, wat denk jij, moet je vakmanschap maken of heb je dat gewoon? Ik ben benieuwd hoe jij werkt aan je vakmanschap. Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *