Uno, dos, stress

Het is hoogseizoen, we maken hele lange dagen en nu moeten we “knallen”. Daar waar we het hele jaar naartoe werken, moet nu lopen als een geoliede trein. We hebben afgelopen winter gebruikt om onderzoek te doen naar de Spaanse markt. Een mooie marktverbreding die ons als een jasje past.

radeloosNa een landenanalyse van Europese landen, is o.a. de Spaanse markt voor ons interessant gebleken. Daarop voortbordurend hebben we afgelopen winter gebruikt om een marketing communicatieplan te ontwikkelen voor de Spaanse markt en heeft onze Spaanse stagiaire Jose, daar weer handen en voeten aan gegeven.

En nu komen ze binnen, onze Spaanse vakantie gasten. Dan is het altijd maar weer afwachten of de verzamelde, theoretische kennis inderdaad klopt met de praktijk!

We hebben “boerenkool” Spaans geleerd en een woordenlijst met daarop de meest handige woorden voor op de camping van het Nederlands naar het Spaans en visa versa.

uno tent, dos personas, …..brrr wat ze nu zeggen, S.T.R.E.S.S.!!!

Dit Spaans is niet te volgen en het klamme zweet breekt me uit, later blijkt het Baskisch te zijn.

De taal van handen en voeten werd ook begrepen en we hebben deze Spaanse mensen zelfs aan het friese Skutsje silen gezet. Ze hebben het super gehad, en gaan ons zeker aanbevelen aan hun vrienden en familie.

Ik heb hen gevraagd of ze ook de moeite wilde nemen om onze camping op Tripadvisor willen aanbevelen.

Natuurlijk wilde ze dat doen, ze wilden ons met die kleine moeite graag helpen.

En zo hebben we een klein stress moment weer weten om te zetten met wat kunst- en vliegwerk, naar een beetje verbeterde, sterkere camping. Uiteindelijk zijn alle kleine stapjes die we voorwaarts maken bij elkaar na een jaartje of wat toch een hele vooruitgang.

Welke stappen heb jij onlangs nog genomen om je organisatie te verbeteren? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *