Terug naar de natuur

De natuur is de voedingsbodem voor je geest, zoals voedsel en water dat voor je lichaam is.
Wist je dat wanneer je na een aantal werkzaamheden je pauzeert door bijvoorbeeld te wandelen door een arboretum, je geheugen daarna beduidend beter scoort, net als je alertheid?

In een onderzoek zijn er verschillen gemeten van twintig procent, vergeleken tussen een wandeling in de natuur en een wandeling door een winkelstraat in de stad.

Sterker nog, dezelfde tijd wandelend door een drukke stadse straat, gaf geen enkele verbetering in geheugen en alertheid.
Kortom, wanneer je pauze houdt om je geestelijke accu op te laden, zoek dan een stuk natuur op, anders had je evengoed door kunnen blijven werken…
Mensen wonen in gebieden met maximaal tien procent “groene” ruimte om zich heen hebben. Daarvan verkeert 2,6 procent van de bewoners in geestelijke nood. In gebieden die voor negentig procent bestaan uit “groene” ruimte, heeft slechts 1,8% hiervan last.
Na drie dagen in de natuur door te hebben gebracht is er zelfs een toename in creativiteit gemeten van vijftig procent!

Ik heb ook vaak graag wat meer energie en drink dan even een kopje koffie. Maar ik kan beter even een ommetje maken over onze camping, om vervolgens weer vol energie verder op mijn werk te storten.
Verbind je met de natuur en kom geestelijk en emotioneel weer in balans. Door de natuur gaan we de dingen weer beter begrijpen, en wie wil dat nu niet?

Natuur(lijk) ben je welkom op onze camping, we kunnen je onze elektrosloep aanbieden, waarmee je stilletjes door de vele slootjes van Friesland kunt glijden. Of met onze stille elektroscooter, over de eeuwenoude dijkjes de routes naar allerhande pareltjes wijzen. Of een kano, een SUP-board, een zeilboot of… Lekker buiten leven, dichter bij de natuur kan haast niet! De Polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *