Sturen op kwaliteit

Als we de processen aansluiten op wat we echt willen, als we sturen op kwaliteit, dan krijgen we mooie producten en diensten. Waardevol voor onze doelgroep. Om me heen zie ik veel dat niet zo ontwikkeld wordt. Het is moeilijk om terug te gaan naar de essentie en van daaruit weer opnieuw de ‘dingen’ gaan ontwikkelen.

kwaliteitDat geldt niet alleen voor ons als camping maar zeker voor de maatschappij. Kijk maar eens hoe fout we bezig zijn met:

  • gezondheidszorg de zieken worden met vaak chemische interventie, geholpen om zich beter te laten voelen. We verzekeren ons tegen de ziektekosten, maar we sturen nauwelijks op preventie!
  • opleiding voor onze kinderen is voor al ruimt 25% van de kinderen dermate moeizaam omdat deze kinderen niet meer passen binnen onze grenzen van diversiteit en een “rugzakje” krijgen.
  • landbouw is zo intensief, dat we met een hoop bestrijdingsmiddelen en kunstmatige voeding nog enigszins wat opbrengsten kunnen verkrijgen. De grond is nu al zo uitgeput, dat menig boer nu extra diep gaat omploegen om nog wat van de eens zo vruchtbare gronden terug te zien. Gemengde bedrijven bestaan ook vrijwel niet meer, waardoor er geen relaties meer zijn tussen akkerbouw en veeteelt. En tot overmaat van ramp is de melkquota ook al opgeheven, waardoor er ook geen relatie bestaat tussen het aantal koeien en hectare. Of anders gezegd, tussen grassprieten en stront!

We zouden de boel weer opnieuw moeten gaan ontwerpen, niet alleen onze camping, ons dorp, onze provincie, ons land….gewoon de hele wereld. Ik ben benieuwd hoe Elena Simons, wereldverbeteraar van beroep, dat zou zien? Hoe zou jij dat voor onze sector zien, sturen op kwaliteit?
Ik ben benieuwd, laat je het me weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *