Social cooking

Ik ben net weer terug van de Glamping Show in de U.K. Naast het beursgedeelte waren er ook een heel aantal workshops georganiseerd. Tijdens een van die workshops werd het thema social cooking behandeld. Niet zo vreemd natuurlijk, want social en het kampeerleven gaan wel hand in hand met elkaar door het leven. Social cooking is een trend die over is komen waaien van Australie naar de UK. En ik denk, dat het ook zomaar bij ons, in ons kikkerlandje een trend kan worden!

Mijn aandacht is erbij. Ik moet hier wat mee gaan doen. Belangrijk is dan om eerst tot in de kern na te gaan waar dit over gaat! Social cooking, samen met andere je eten klaar maken. Dat is nog intensiever dan met elkaar eten. Social cooking, natuurlijk helpt het ons bij onze visie. Immers, waar kan, sturen we op het faciliteren van het ontmoeten van andere mensen.

Een plek ontwikkelen waar je tijdens het koken makkelijker andere mensen kunt ontmoeten…..
Bij onze BlueCamp hebben we al wel een mooie moestuin en een groepstent neer gezet. Maar ja, dat is voor BlueCamp. Op de camping hebben we op veld vijf de BBQ plek onder de platanen. Een sfeervol plekje met zitplaatsen voor makkelijk 30 man.

Maar ik kan niet zeggen dat deze plek nu zo makkelijk uitnodigt om samen daar te gaan koken en dus elkaar makkelijker te kunnen ontmoeten. We zullen dus nog wat moeten gaan toevoegen, zodat dit wel gaat gebeuren. Iets dat bij voorkeur ook niet snel thuis kan…….

Toevallig zijn we juist bezig om deze plek weer flink op te gaan knappen. Jacob is bezig om een degelijke fundering te maken, waarop de plek weer opnieuw zal worden opgebouwd. Als er in het ontwerp makkelijk een aanpassing gemaakt kan worden, dan is dat nu wel! maar, hoe gaan we hier een goed antwoord op geven? Hoe kunnen we ons ontwerp zo aanpassen, zodat het social cooking een logisch gevolg in het gedrag van onze gasten wordt op deze plek. Hoe worden ze door het ontwerp zo aangetrokken, dat ze als automatisch met elkaar hun maaltijden zullen staan klaarmaken?

Misschien dat jij nog een mooie tip voor ons hebt? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *