Plant-based is pure luxe

De opmars van de plant, we zien het overal groener worden. In onze receptie staan al heel wat planten, en wij hebben ook een nieuwe plantengoot in de maak. Ook wij willen de receptie weer nog beter qua sfeer passend zijn voor onze kamperende gasten. Maar wat zit er eigenlijk achter?

groenerHet is allang niet meer het ‘gele autootje effect’. Werkelijk steeds meer en vaker zie ik de omgeving vergroenen door planten, heel veel verschillende planten! Gister mocht ik een nachtje in het NH citycentre van Amsterdam overnachten. Ik wil niet overdrijven, maar er waren daar zoveel planten, dat je je haast in een plantenkas waande! En vorige week bezocht ik Restaurant Le Jardin in Utrecht,. Ook daar was het een grote, groene oase! Niet alleen rond om ons heen, maar ook op ons bord. Een tartaar van tomaat, een toetje dat zelfs uit groenten bestaat? Ik had dat nog nooit eerder meegemaakt. Ik moet je zeggen, alles was zeer verfijnd en een ware smaaksensatie!

Planten, veel planten, maar waar komt dat toch vandaan? Het gaat hier over uitstraling, laten zien waarvoor je staat. We hebben een hele opgave, samen met elkaar. Wat we eten heeft direct impact op ons ecosysteem. We zijn met elkaar steeds meer en meer vlees gaan eten. Zoveel dat het ten koste gaat van onze omgeving, maar zeker ook van ons zelf! Ook binnen de wetenschap is er meer en meer aandacht voor dit thema. En wanneer we in de supermarkten kijken zien we dat er langzaam maar zeker steeds meer biologisch voedsel zijn gaan kopen. We zien een trend in het soort voedsel, neem nu maar de superfoods, de granen en bonen, de sapjes. Goedkoop is deze trend niet. We zijn gezond, plantaardig eten, steeds meer gaan zien als een luxe. En dus zie je tegenwoordig dat er luxe hotels en restaurants zich helemaal gaan richten op deze luxe trend. Vegetarisch, veganistisch, het niveau van houtje touwtje is al lang gepasseerd; Dit is een luxe!

Ik verwacht dat deze trend zich nog verder door gaat ontwikkelen. Gezondheid als luxe, we gaan weer terug naar een nieuwe balans, die gezonder en socialer zal zijn. Waar we wat tevredener zijn en misschien zelfs wel gelukkiger. Wat denk jij, wat zie jij? Ik ben benieuwd, laat je het ons weten?

Wees welkom de polletjes, Watersportcamping Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *