Overweldigende belangstelling voor initiatief ‘kleineporties’ in restaurants

KleinePorties!, een nieuw multimediaal platform dat zich richt op iedereen met een ‘kleine trek’ was voor dit weekend nog onbekend. Afgelopen week pikten diverse media het bericht op en dat zorgde meteen voor landelijke bekendheid. inmiddels ontving het initiatief meer dan 2.500 Facebooklikes en hebben meer dan 150 restaurants belangstelling getoond!. Een indrukwekkend begin voor dit nieuwe platform! Maar… waar gaat het precies over? Pretwerk sprak met de enthousiaste initiatiefnemers Sandra de Blaeij en Léon Jobse.

Sandra barst direct los: “KleinePorties maakt uit eten gaan weer leuk! Dat is de bedoeling! Er zijn zoveel mensen die behoefte hebben aan kleine porties. Mensen die om een medische reden geen grote maaltijden kunnen eten, maar ook een sterk groeiende groep ouderen en kinderen. Alles bij elkaar zijn dat miljoenen mensen die moeite hebben om een restaurant te vinden dat een keuze biedt die past bij hun wens, of het niet eens meer proberen! Wij bieden een binnenkort een platform waar restaurants zich kunnen presenteren aan deze specifieke doelgroep.”.

De website KleinePorties.nl is inmiddels in aanbouw. Versneld. Vanwege de grote belangstelling. Het wordt uitdrukkelijk geen reserveringssite: de initiatiefnemers benadrukken dat het initiatief in eerste instantie is bedoeld om het aanbod te koppelen aan de doelgroep. Restaurants betalen dan ook geen boekingsfee, maar worden partner tegen een kwartaalvergoeding. De financiele drempel om je als restaurant op de website te presenteren is daardoor laag. Sandra: “Maar als restaurant moet je wel aan een paar criteria van kleine porties voldoen! Alleen een klein bordje met kipnuggets en frietjes is niet genoeg! Restaurants moeten hoeverre ze aan de criteria van KleinePorties voldoen. Aan de score (1-5) kunnen consumenten afleiden in hoever het restaurant gaat in het aanbieden van kleine porties. Belangrijk is natuurlijk het aanbieden van kleine porties, maar ook bijvoorbeeld het inspelen op dieetwensen wordt meegewogen bij de beoordeling.

Sandra de Blaeij

Vanwege een medische ingreep kan ook Sandra geen grote porties kan eten. Léon: “Enig idee hoe je restaurants vindt die kleine porties aanbieden? Wij wel: urenlang zoeken op internet en dan hopen dat je er bij toeval eentje in de buurt vindt! Of gewoon bij een restaurant binnenlopen, de kaart bekijken en concluderen dat het ‘wel weer een bordje carpaccio’ of het kindermenuutje zal worden. Vanuit die persoonlijke frustratie is het concept KleinePorties ontstaan.”.

Léon en Sandra zijn in het dagelijks leven partners en beschikken over veel kennis en ervaring. Léon is al jaren werkzaam voor toonaangevende (recreatie-)bedrijven. Sandra is als communicatiespecialist verbonden geweest aan toonaangevende internationale bedrijven en zorginstellingen. De slogan van de twee: “KleinePorties voor iedereen!”.
In de komende weken wordt tijd hard gewerkt aan het uitrollen van het platform. De website moet begin september 2018 in de lucht zijn, dan kunnen ook horecabedrijven zich inschrijven. Léon: “Maar ook nu al mag iedereen zich aanmelden hoor! Voor de Early Birds bedenken we nog wat extra voordelen. Ook zoeken we nog ambassadeurbedrijven die naast een passend menu ook ons initiatief actief uitdragen. En het gaat ons niet alleen om restaurants, maar ook vakantieparken, hotels, indoor-speelbedrijven, beurscomplexen, sauna’s en wellnessresorts, etc. Eigenlijk moeten alle horecabedrijven van Nederland moeten KleinePorties gaan aanbieden!”. Wordt vervolgd!

Meer informatie:
www.kleineporties.nl (op 13/80/2018 alleen nog voor inschrijven nieuwsbrief)
Kleineporties op Facebook (volg de ontwikkelingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *