Onhandig geklooi = klein avontuur (op de camping)

Aan de ene kant willen we de camping zo handig mogelijk maken voor onze gasten. Aan de andere kant willen we zoveel mogelijk belevenissen meegeven aan onze gasten. Maar soms staat comfort haaks op beleving! Wat te denken van het klaar maken van eten?

We hebben wat kruiden in ons moestuintje staan. Die kruiden worden niet in een handig bundeltje (in plastic) aangeboden. Nee, die moet je zelf dan nog even gaan ‘oogsten’. Je kunt hier goed vissen vangen, zelfs ook heel goed eetbare vis als snoekbaars. Die moet je dan wel nog even eerst gaan vangen!

Je ziet, dit zijn allemaal kleine avontuurtjes, die alles behalve erg makkelijk en handig zijn. Voordat we meer gaan sturen op comfort moeten we dus ons steeds goed afvragen of het de beleving niet in de weg staat.

Zo hebben we het afval dumpen wel opgelost door het in het hoogseizoen persoonlijk op te halen bij de tent, camper of caravan van onze gasten. Daarmee hebben we juist op onze camping een extra (service) beleving gecreëerd! Het afwassen is niet erg handig, maar uit onderzoek bleek dat iedereen juist dat ‘geklooi’ een heerlijk ding vond. We hebben bij onze nieuwe afwasplekken, wel van die handige ‘horeca’ afspuitkranen geplaatst.

Kamperen moet vooral prettig oncomfortabel zijn. Dan zit je dag zomaar vol met kleine belevenisjes. Het zijn juist dit soort dingen, die je je makkelijk kan blijven herinneren. Die je dag een extra kleurtje geven. Die ervoor zorgen dat je kind later weet hoe de dingen ook anders opgelost kunnen worden. Die je gasten uit hun comfortzone halen. Het zijn van die momentjes die ervoor zorgen dat gasten samen meer met elkaar doen. Waardoor de banden weer aangehaald worden met elkaar.

Het oncomfortabele kampeerleven is gewoon erg handig om mee te maken.
Hoe stuur jij je organisatie op comfort en beleving? Heb jij het ook handig voor elkaar? Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *