Om nieuwe markten te veroveren heb je kennis en relaties nodig

Wat een ideaal moment om kansen te pakken. Nu net nog voor het echte drukke toeristische seizoen begint, en afstudeerstagiairs klaar staan om met een prikkelende onderzoeksvraag aan de slag te kunnen gaan. Maar er is meer waarom je juist nu nog snel goed om je heen zou moeten gaan kijken om kansen te pakken.

wereldDe rente staat laag, historisch laag. Dat biedt kansen om investeringen te doen natuurlijk. Maar ook de euro is goedkoop, dat biedt weer extra kansen op markten als de V.S. of bijvoorbeeld de BRIC landen. Waarom richten we ons voornamelijk op de gasten van maximaal 400 km om ons heen? Dan beperken we ons teveel. We kunnen een veel groter potentieel aanboren, juist nu!

Nieuwe markten veroveren
Want wil je nieuwe doelgroepen aanspreken, dan zul je ook altijd je aan moeten passen aan zijn wensen en behoeften, al is het maar dat je je communicatie aan zal moeten passen om hem aan te kunnen spreken! Maar vaak, en dat weten we allemaal wel, is er meer nodig om aan te passen. Dat hoeft lang niet altijd heel ingewikkeld te zijn, en het hoeft ook lang niet altijd veel te kosten. Er zijn veel verschillende organisaties die je kunnen helpen om een goede toetreding op de nieuwe markt te kunnen gaan maken. Denk daarbij maar aan het NBTC die van heel veel landen analyse rapporten heeft gemaakt. Maar ook kun je informatie vinden bij veel banken en vergeet ook niet om informatie in te winnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Om nieuwe markten te veroveren heb je kennis en relaties nodig.

Internationaal
De laatste maanden heb ik veel nieuwe kennis opgedaan over het buitenland en internationaal zaken doen. Ik ben naar congressen gegaan, heb rapporten gelezen en ben zelfs vorige week bij de ambassadeurs bijeenkomsten geweest. Nu gaan we verdere stappen maken om de buitenlandse markt nog beter te kunnen betreden. Onze Nederlandse gasten zijn meer dan gemiddeld internationaal georiënteerd, (avontuurlijk paars) die vinden het alleen maar nog toffer wanneer ze kamperen naast iemand die uit Zuid Afrika komt of Dubai. Maar ook wij zelf vinden het extra tof om mensen van overal en ergens te mogen verwelkomen! Mocht jij vragen hebben aan ons, schroom niet en laat het ons weten. Mocht je tips hebben, schrijf hieronder een reactie, zo kan iedereen die deze blog leest genieten van je tips!

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *