Muiten

Muiten, in opstand komen, meestal op de scheepvaart….hmmmm. Wij hebben wel wat met schepen en opstand en dus kwam ik voor mijn presentatie op de titelnaam; muiten.

muiterijIk ben gevraagd om een presentatie te houden voor mijn collega’s. Mijn collega’s, kun je je voorstellen. Natuurlijk voel ik me vereerd maar….er zijn heel wat collega’s die een groter, beter lopend bedrijf hebben dan mij.

En ben ik dan diegene die hen wat nieuws moet gaan vertellen, laat staan dat ze het van mij gaan aannemen?
De reden dat ik o.a. blog is dat ik andere wil inspireren, mijn kennis en visie wil over dragen en dat zou ik ook kunnen doen voor de presentatie voor mijn collega’s straks in Gorinchem. De recreatietak heeft goud in haar handen, maar dat weten anderen nog niet zo. Dat komt omdat wij grassprietverhuurders daarover eigenlijk niets zeggen. We koesteren in stilte, binnen onze eigen “vier muren” ons goud en als we niet oppassen dan is dat goud overgenomen door onze collega’s van hotels en appartementen in het buitenland!

Grassprietverhuurders moeten gaan muiten. We moeten onze netwerken versterken, we moeten in allerhande besturen zitting gaan nemen, net zoals de agrarische sector dat doet! We moeten op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees ons gezicht laten spreken! Hoe kunnen we een sector van betekenis blijven, als we onze betekenis niet aan de buitenwereld duiden?

We moeten snel in opstand komen, we moeten gaan muiten! We moeten van ons laten horen en mee praten op beslissingsniveau. Want als een ding wel heel helder voor me is:

Waar is onze minister van Toerisme?

Laten we vertellen over de glans van onze goud, laten we onze kennis over onze sector delen met bestuurders, laten we onze sector beleven door de bestuurders, door de mensen die op andere niveaus aan onze knoppen draaien, of juist nog helemaal niet. Laten we samen kijken hoe we de toekomst voor onze sector kunnen redesignen. Doe je mee? Ik ben benieuwd naar je reactie, wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *