MKB bedrijven laten zich teveel leiden door de waan van de dag

Karin Veldhuizen van Watersportcamping Heeg bezocht een clinic van De Baak; opleidingen in leiderschap en ondernemerschap. Redactie: “Zijn dat niet die dure trainingen, en vooral bedoeld voor grote bedrijven en managers?” Karin: “Het is juist goed om ook als MKB bedrijf aandacht te besteden aan je visie. Dat doe je door zo af en toe, samen met kritische mensen, je bedrijf op een strategisch niveau te beoordelen. In de recreatiesector, met zoveel verschillende werkzaamheden, loop je snel het risico dat je je laat leiden door de waan van de dag.”.

De ervaringen van Karin bij De Baak

Ik ging gisteren naar De Baak voor een training, maar kwam terug met veel meer onverwachte inspiratie! Misschien ben je er ook wel eens geweest, mocht dat niet zo zijn, ga er dan eens kijken! Alleen al door de hele inrichting, kom je bomvol nieuwe ideeën terug!

Niet zo vreemd eigenlijk wanneer je de missie van de Baak kent: “De Baak is dé plek voor professionals, ondernemers en leiders die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. Een plek vol paradoxen. Met de rust om stil te staan bij jezelf en je situatie, maar tegelijkertijd een springlevende omgeving waar altijd wat gebeurt.”

En de missie van de Baak heeft wel heel veel overlap met onze missie. Het verschil zit hem in wat woorden als motivatie, wij hebben het over “hernieuwde energie”. Kennis en inzicht waar wij het hebben over zelfontplooiing en betekenis. Wij willen de ervaringen aanbieden in de vrijetijd, de Baak doet het tijdens werktijd. Maar de doelgroep, de missie, er is wel heel veel overlap. We komen aanrijden en de weg is al wat wonderlijk aangegeven. Niet precies in het midden loopt de scheidende middenlijn, nee deze loopt kronkelend over de verschillende wegdelen te “dansen”.

baak pluNaast de weg staat een leuke afvalbak met een paraplu erboven. Mocht het regenen dan kan je toch weer droog naar de gebouwen lopen! Een gastvriendelijk gebaar dat direct al niet te negeren is! Hoe simpel is het voor ons om dit ook toe te passen op onze camping. Het hield maar niet op, mijn ogen en oren maakte overuren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de training. Ik hoop dat ik weer snel naar de Baak terug mag gaan, al was het alleen al voor alle toffe ideeën! Knap gedaan en heel inspirerend!

Waar heb jij een overdosis inspiratie opgedaan, die je zo eenvoudig 1 : 1 kon gebruiken voor je eigen organisatie? Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *