Met kunst méér vakantie

Kunst doet wat met ons. Dat is ook de bedoeling van kunst volgens mij! En meer dan wanneer dan ook, wil ik kunst ervaren wanneer ik vakantie heb. En de regio rondom Heeg (Fr) heeft heel wat te bieden op het gebied van kunst!

Gerrit
Gerrit

Door het open landschap krijgen heel veel monumentale sculpture de ruimte die ze verdienen. Maar ook in de vele (kleinere) musea zie je prachtige collecties van ook het kleinere werk.
Het mooiste is nog om op onverwachte plekken, plots te worden geraakt door een kunstwerk. Zo liep ik gisteren het Atrium (centrum voor de kunsten/muziekschool) in om onze jongens van hun lessen op te halen. En toen gebeurde het….ik werd geraakt door een werk van onze plaatselijke beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra. Of het nu de kleuren waren, de compositie….ik weet het niet. Maar ik werd geraakt door de schoonheid. En weet je nu wat ik daarvan het mooie vind, al die dingen die me in het verleden roerde, die bleef ik 25 jaar later nog steeds prachtig vinden. Diepe schoonheid met een gelaagdheid noem ik dat maar. Niks snel werk dat even in elkaar is gezet voor het effect, maar een goed doordacht concept. En zo is dat ook met organisaties, als ze een goed en sterk concept hebben, dan kunnen ze hun doelgroep beraken, zit er een schoonheid in die verder gaat dan het snelle platte werk!

Denk maar eens na welke kunstwerken jouw leven echt verrijkt hebben? En mocht je het niet weten, kom dan maar lekker hier in Friesland kijken wat we hier op het gebied van kunst en cultuur zoal te bieden hebben. Natuurlijk wil ik je graag wijzen op alle kunstadresjes die we hebben!

Aan welke kunstwerk heb jij je hart verpand? Want dat zegt misschien wel meer over jou, dan dat je verteld waarmee jij je €uro’s verdient! Wees welkom, de Polletjes, Watersportcamping Heeg. www.facebook.com/campingheeg

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *