Leiderschap, is het dealen in hoop.

Een leider die niet leidt is een groot probleem, omdat er twee heftige dingen ontstaan wanneer het ontbreekt aan leiderschap. Men gaat het vertrouwen en de hoop op beter missen. De mensen raken in paniek en beginnen te praten en te doen, zonder na te denken. Het leidt tot ongelukken of zelfs nog veel erger, kijk maar nu maar eens naar Egypte, wat een vreselijk drama!

nep poetin (1)Een leider moet hoop vertegenwoordigen, positief zijn maar wel realistisch blijven in woorden en daden. Pas dan ontstaat er vertrouwen. Een sterke visie hebben en deze vol energie delen met haar volgelingen. En direct, op het moment dat je begint te twijfelen over je weg, op dat moment heb je al direct verloren.

Kies niet altijd de weg van de minste weerstand, de snelheid van makkelijk. Daar is het vele malen drukker en moet je vooral gaan dringen. Durf te doen, en durf ook te laten. Want veel vaker telt: LESS IS MORE

Het gaat om de belangrijke lijnen, niet om de minder belangrijke details. Wees een leider, zet de lijn uit en durf de balangrijke en minder belangrijke details in te laten vullen door je medewerkers en door je gasten. De zgn. co-creatie. Dat creerd draagvlak en vergroot het vertrouwen. Laat zien waar de ideeen door zijn ontstaan, wie wat voor jou heeft gedaan. Doe niet ijdel en vertel dat jij zelf deze camping hebt ontwikkeld. Dat komt niet geloofwaardig over en bovendien is het zoveel charmanter om de mensen, je dierbare ontwikkelaars de veren te geven die ze verdienen.

Wees een leider en durf kwetsbaar en met lef, de boel neer te zetten!

Geef hoop en biedt zicht op verbetering! Welke hoop heb jij gisteren nog geboden? Want de hoop van nu, is de kans van morgen.
Ik ben benieuwd, wees welkom en laat het ons weten, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *