Wat kunnen we leren van een cruiseschip?

In juni lag het cruiseschip MS Koningsdam afgemeerd aan de Passenger Terminal Amsterdam. Dit nieuwe schip van de Holland America Line (HAL) laat zien dat de cruisesector met z’n tijd mee gaat. De passagiers aan boord (maximaal 2650) willen immers een bijzondere tijd beleven. Wij keken vooral naar trends en innovaties waarmee HAL haar passagiers vermaakt en verrast.

We laten in dit artikel alvast enkele beelden zien, met een korte toelichting. Een uitgebreider achtergrondartikel verschijnt in september in vakblad Recreatief Totaal.

Foodservice
De gasten hebben keuze uit een grote diversiteit aan restaurants; veel afhaalservice. Voor de wat luxere concepten wordt een supplement gevraagd.

Entertainment
Er zijn veel verschillende vormen van entertainment aan boord; voor ieder wat wils. Een aantal voorstellingen is gekoppeld aan een gerenommeerd merk.


Vermaak & Ontspanning
Er zijn ook volop activiteiten aan boord. Naast de vaste succesnummers voor cruisereizen (o.a. casino, zonnedek, wellness, bioscoop.) worden er tegenwoordig ook computerworkshops gegeven. Doordat er steeds meer gezinnen mee reizen zijn er ook speelruimtes voor kinderen van diverse leeftijdscategorieën. Computerspelletjes spelen hier een belangrijke rol.

Buitenboord
Er wordt zo veel mogelijk ’s nachts gevaren. De passagiers hebben dan overdag de tijd om een aanlegplaats te verkennen. Hier profiteert ook de lokale recreatiesector van mee. Veel passagiers kiezen er voor om met georganiseerde excursies mee te gaan. Die kunnen aan boord worden geboekt. Voor de verder weg gelegen bezienswaardigheden staan touringcars gereed. Een deel van de passagiers zoekt en boekt via internet.

Conclusie
Het is mooi om te zien dat de cruisesector volop nieuwe beleving aan boord van het schip integreert. Wat dat betreft biedt een cruiseschip zeker inspiratie voor recreatiebedrijven. Dankzij de geplande vaartijden is de logistiek aan boord een huzarenstukje. De gast heeft nauwelijks in de gaten dat er achter de schermen een hele organisatie schuil gaat om de reis zo comfortabel en bijzonder mogelijk te laten plaatsvinden.

Meer informatie: MS Koningsdam bij de Holland America Line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *