Kijk naar de toekomst, maar niet al te ver vooruit.

Natuurlijk vraag ik me regelmatig af hoe mijn leven er over tien jaar uit ziet, hoe onze camping er dan uit ziet? Is het dan nog wel een camping? En doe ik daar dan nog mijn ding? Ik hoop nu dat ik nog steeds verbonden ben, met hetzelfde plezier dat ik nu beleef, aan onze camping. Natuurlijk moet je vooruit kijken, de toekomst is nog maakbaar en aan het verleden is niets meer te veranderen.

kijk naar de toekomst (1)
stap voor stap

Maar kijk vooral ook niet al te ver vooruit. Neem de dingen stap bij stap en blijf vooral goed kijken en luisteren naar je eigen gasten, je droomgasten. Je kunt je steeds maar met één stap tegelijkertijd bezighouden, op weg naar je lotsbestemming.

Voor ons loopt het hoogseizoen echt af, en maken we alweer plannen voor komende winter. De lange winter hebben we keihard nodig om ons voor te bereiden op het komende seizoen. Ik begeleid meestal drie afstudeerstagiaires met hun onderzoeken. En omdat deze altijd gaan over vernieuwende vraagstukken is er meestal maar bar weinig bureauonderzoek bekend.

We plegen onderhoud, en we zoeken naar nieuwe projecten die we dan ook weer ontwikkelen. Kortom een hoop te doen om ons weer goed voor te kunnen bereiden op ons nieuwe seizoen.

In het seizoen komt het erop aan. Dan hopen we weer voldoende gasten te kunnen laten kiezen voor onze camping, onze arrangementen, onze projecten en producten en diensten. Dan moeten we weer het verschil neerzetten. Jammer dat onze (potentiële) gasten niet zien wat we allemaal doen in die lange winterperiode.

Mensen zijn verbaasd wanneer ik zeg dat we in de winter nog maar vijf dagen per week werken i.p.v. zeven. Ze denken dat we, wanneer we dicht zijn, ook werkelijk niets meer te doen hebben. Dat we hooguit nog op wat beurzen staan o.i.d.

Gelukkig kunnen we nu door middel van social media kanalen, onze gasten een kijkje in onze “winterkeuken” bieden. We laten ze zien waarmee we bezig zijn, wat ons bezig houdt, en altijd weer op onze eigen wijze. Je kunt de toon zetten, en dan heb je al heel wat van de race gewonnen. Laat je gasten zien hoeveel moeite je doet om de wedstrijd te winnen, hoeveel passie je voor je vak hebt.

Hoe beter je voorbereiding op je volgende stap, hoe beter het gaat werken.

 

Ik ga ben er nog niet helemaal uit, begin September gaan we de nieuwe stap weer bepalen. Wat is jouw volgende stap? Ik ben nieuwsgierig, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

https://www.facebook.com/campingheeg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *