Honden – en slecht luisterende baasjes

Honden zijn toegestaan op onze Watersportcamping Heeg. Maar helaas kan niet elke hond zich helemaal zo gedragen zoals wij dat graag hadden gewenst. Sommige blaffen, laten hun behoeften liggen of rennen lekker los rond over de camping te struinen. Je kunt je voorstellen dat niet iedere gast zit te wachten op de overlast die deze honden geven. Maar hoe lossen we dit op?

Poep
Jaren geleden kwamen we er al achter dat het hondenpoep probleem kon worden opgelost met het uitdelen van hondenkakzakken bij de check in op de receptie. Het hondenpoep probleem loste zich voor 99% op. Zelden vinden we nog ergens een drol liggen, gelukkig!

Blaffen
Maar wat te doen aan honden die heel regelmatig, luid blaffen of los lopen? We spreken onze gasten erop aan, zeggen dat ze hun hond aan de lijn moeten houden en/of ervoor moeten zorgen dat hun hond niet meer te horen is. Maar ja, op dat moment luisteren de baasjes van de honden wel, even. Maar een moment later zie je dezelfde baasjes weer met hun loslopende honden. Vooral op de momenten dat de baasjes denken dat we ze op dat moment niet zullen zien zoals bv. s’avonds laat.

Slecht luisterende baasjes
Hoe kunnen we overlast voor onze andere gasten vermijden? Moeten we wellicht strenger waarschuwen met grotere acties wanneer er niet beter wordt geluisterd? Moeten we ze nog meer gaan vertellen , wat de gevolgen voor ons zijn of voor onze andere gasten? We vinden de meeste honden heel gezellig om te kunnen verwelkomen op onze camping, maar helaas zijn het juist die enkelingen die het toch verzieken voor de andere. En het is een probleem, want de gast die juist wat minder is gesteld op honden, die er zelfs misschien wel bang voor is, die vindt elke loslopende hond er een teveel. Die vindt elke blaffende hond, te irritant.

Honden verbieden?
Is overgaan naar een camping waar honden niet meer worden toegestaan de weg die het beste is? Dan gaan we in ieder geval weer een hoop leuke, fijne gasten met honden ook missen…..? Tja, genoeg stof voor ons weer om over na te denken. Misschien dat jij een goed idee hebt? We zijn heel erg benieuwd, wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *