Het voordeel van chaos; afgebakende chaos

Bedenk iets nieuws, iets waardevols, waardoor we direct heel veel geld gaan verdienen, zonder dat het ons al te veel gaat kosten. En het liefst nog dit jaar! De heilige graal zal ik maar zeggen. En daar zit ik dan…..

chaos camping heegMisschien staan er nog “dingen” in de weg, oude structuren, producten of diensten. Wat als ik helemaal opnieuw mocht beginnen met onze camping, stel dat het nog een weiland was…. Hoe zou onze camping er dan uit gaan zien?

Stel dat er geen instituten bestaan hadden als een ANWB, een VVV of een ACSI? Hoe zouden we dan onze (potentiële) gasten gaan bereiken?

Door het loslaten oude structuren ontstaat er ruimte; ook in ons brein. Misschien wel juist in ons brein! Door ons niet meer even bezig te houden met onze bestaande focus, kunnen er andere verbindingen die nu nog op de achtergrond aan het zoeken zijn naar een oplossing, nu actief worden. Heb je dat ook dat je gewoon onder de douche of in de auto een geweldig idee krijgt?

Het is zeker niet handig om maar door te blijven voortbouwen op dat wat er nu is. Maar afscheid nemen van een beslissing met veel (financieel effect) doen we niet graag, dan moeten we ons verlies erkennen. Daar heb ik niet alleen moeite mee, maar zeker ook de mannen van bv. de Noord/Zuid lijn. Of wat te denken van al die gemeentes die nu veel te veel grond in hun bezit hebben waar we de komende 80 jaar niets meer aan hebben!
Wat als we helemaal opnieuw zouden beginnen, zonder geschiedenis, zonder instituten; Hoe zou onze camping er dan uit gaan zien?

En ik merk al direct dat ik begin te glinsteren en glunderen, ik voel me direct een stuk vrijer! Hoe ziet jou organisatie eruit als je hem helemaal opnieuw mocht ontwerpen, zonder geschiedenis, zonder instituten?

Ik ben benieuwd, laat je het mij weten? Wees welkom!
De polletjes, Watersportcamping Heeghttps://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *