Groot Europees onderzoek naar kampeerplannen in 2020

Kampeerspecialist ACSI heeft een onderzoek gehouden onder 10.208 Europese kampeerders. Daarin werd o.a. gevraagd naar de kampeerplannen voor het seizoen 2020. Het merendeel van de kampeerders die een campingvakantie hebben geannuleerd, geeft aan dat zij dit jaar alsnog op vakantie willen gaan.

ACSI op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in oktober 2019

En een niet geheel onverwachte conclusie: “Kamperen in eigen land is populairder geworden sinds de start van de coronacrisis.”

De resultaten voor Nederland (3891 respondenten)

Boeking geannuleerd, maar toch nog op vakantie:

37% van de kampeerders heeft of had een of meerdere campings geboekt voor 2020. 26% van deze kampeerders (365 respondenten) heeft de boeking geannuleerd. Dat betekent niet dat deze vakantieplannen in het water vallen. Bijna 65% van hen geeft aan dat ze alsnog op pad gaan. Slechts 7% geeft aan helemaal niet meer te gaan kamperen in 2020; dit zijn slechts 25 kampeerders.

Vakantieplannen gewijzigd

Kampeerders die niet geboekt hebben maar wel vakantieplannen in het vooruitzicht hadden zijn grotendeels van plan op vakantie te gaan. Slechts 9% geeft aan dat ze de vakantieplannen annuleren en in 2020 niet meer op vakantie gaan; dat zijn 224 kampeerders.

Periode – verschuiving naar het najaar

Wat waren oorspronkelijk de populairste kampeermaanden en wat zijn nu de favoriete maanden? Uit het onderzoek blijkt dat kampeerders in eerste instantie vooral in mei en juni op vakantie wilden. Dat is nu verschoven naar augustus, september en oktober.

Positieve ontvangst Corona Voucher

Veel reisorganisaties en campings bieden in plaats van een terugbetaling een reisvoucher aan als de vakantie niet kan doorgaan. In het onderzoek is gevraagd of de boekers het eens zijn met de stelling ‘Ik heb er begrip voor als een camping mij, gezien deze uitzonderlijke situatie, een voucher aanbiedtvoor de (aan)betaling i.p.v. een terugbetaling.’ En wat blijkt? 63% is het (helemaal) eens met de stelling. Slechts 16% is het (helemaal) oneens met de stelling.

Met name Zuid-Europese bestemmingen, die het vooral van inkomend toerisme moeten hebben, krijgen het zwaar te verduren. Toch zijn er nog steeds flinke aantallen kampeerders die die kant op willen gaan, zodra dat mogelijk is en alle beperkingen om te reizen zijn opgeheven.

Meer informatie: www.acsi.eu/nl/nieuws/onderzoek-kampeerplannen-2020/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *