Groei van je toppertjes geeft impuls aan kwaliteit

In elk team heb je ze, van die toppertjes die direct “boven komen drijven”. Maar hoe ga je daar mee om? Moet je die nu soms juist wat temperen of..

PolyValk8Angst voor scheve ogen?
Wat als je die toppertjes juist heel veel aandacht geeft? Dan gaan ze nog meer groeien, dan gaan ze echt excelleren! Maar wat zal dat met de rest van het team doen? Zullen die jaloers worden of zullen ze verlammen. Iedereen moet toch even veel aandacht krijgen, iedereen heeft toch zijn eigen weg te vinden en…

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je je vooral gaat focussen als organisatie op die uitzonderlijke pareltjes, je de standaard van je hele organisatie op een hoger niveau gaat liften.

Toppertjes nemen de rest op sleeptouw
Ze brengen de organisatie verder. Het zijn juist deze mensen die de sleutel tot je succes zijn. Maar juist deze mensen kan je als bedrijf korter aan je binden. Ze zullen door willen groeien en hebben jouw organisatie “gebruikt” als opstapje naar de volgende carrièrestap. We zullen steeds vaker zien, dat we steeds meer en meer moeite krijgen om de medewerkers te blijven verbinden met de organisatie. Waarom zou ik dan juist deze “spring in het veld” zoveel aandacht geven en waarom zou ik dan juist in hen zoveel tijd en energie stoppen? Juist, omdat ze de andere medewerkers meenemen en je hele organisatie naar een hogere standaard tillen. Laat je medewerkers merken dat ze een onmisbaar onderdeel zijn in het geheel. De betrokkenheid en de trots van je medewerkers zal er alleen maar door gaan groeien, je organisatie zal worden verheven naar een hogere standaard. En de gast, die voelt steeds meer en meer dat hij zich op een heel prettige plaats begeeft. Een plekje op aarde waar het goed vertoeven is.

Durf juist te kiezen voor een hogere standaard, want het zal iedereen doen groeien!
Hoe doe jij dat, koester jij ook juist de toppertjes uit je team? Ik ben heel benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *