Gezondheid boven economie – burgemeester belt met de camping

Gisteren (25 maart) belde onze burgemeester persoonlijk op om te vragen hoe het met ons gaat. Hoe Watersportcamping Heeg naar aankomend seizoen kijkt? Ze moet een beslissing nemen. Is het verantwoord om alle toeristische bedrijven in onze gemeente Sudwets Fryslan te laten openen, of toch niet?

En ik ben blij dat ik niet in haar schoenen sta. Wat een ongelofelijk moeilijke beslissing. Want de economie draaiende houden, zoveel als kan is heel belangrijk om het ook op financieel gebied op termijn vol te kunnen houden.

De ontspanning die onze sector kan geven, is misschien minstens zo belangrijk, om deze crisis voor iedereen ook mentaal vol te kunnen blijven houden.

En dan heb je nog die gezondheid, kun je die voldoende borgen? Is deze regio in staat om die zorg te kunnen verlenen aan onze inwoners EN al die toeristen?

Het was goed om te horen dat ze in gezamenlijkheid de beslissing gaat nemen. Samen met alle andere burgemeesters in Friesland. Zodat niet de ene Gemeente wel de campings laat openen, en de camping 4 kilometer verderop, die moet sluiten omdat die net in een andere Gemeente ligt.
Ik was ook blij met dit telefoontje. Ze nam alle tijd om te horen hoe het met ons gaat. Hoeveel onrust deze Corona Crisis teweeg brengt onder onze medewerkers, onze stagiaires en toekomstige stagiaires. Onze gasten, die niet weten of hun welverdiende vakantie wel door zou kunnen gaan.
Kortom, ik maak overuren om alles te kunnen managen. Om de veiligheid voor mijn mensen te kunnen waarborgen. En ik kan je vertellen, al met al is het pittig! Ik heb leukere tijden meegemaakt!

Ik ben blij dat ik niet in de schoenen sta van burgemeester Jannewietske. Want een goede keuze is er in deze niet. Hoe kan je een beslissing nemen, die zulke verstrekkende gevolgen heeft? En waarbij je weet dat je daarmee altijd weer mensen dupeert? Maar uiteindelijk zal dat wat het zwaarst weegt, de doorslag geven. En volgens mij is dat de gezondheid. Wanneer de gezondheid in de knel komt te zitten, dan weet je wat je moet gaan doen. Want jij en ik weten toch ook wel wat het allerbelangrijkste is voor ons? Tuurlijk is dat je gezondheid, daar ga je geen roulette mee spelen toch? Je gezondheid is de basis van alles en dient als zodanig als belangrijkste en aller waardevolste te worden behandeld. Dan doet het er even niet toe, welke gevolgen dat voor mij persoonlijk kan gaan brengen.

En als we op een verantwoorde wijze, onze gasten heerlijk kunnen laten relaxen op onze camping. Dan heeft dat natuurlijk onze grote voorkeur. Voor mij, voor mijn medewerkers, voor de winkels in ons dorp en ga zo maar door! Natuurlijk hoop ik nog steeds dat dat kan. We wachten in spanning af. Want spannend is het zeker!

We zijn benieuwd, hoe denk jij hierover? Welke maatregel denk jij dat de beste is? We zijn benieuwd, wees welkom, de Polletjes Watersportcamping Heeg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *