Family Entertainment Center ZERO55 ziet leisure locatie Go Planet opleven

De leisure locatie Go Planet, naast de Grolsch Veste (FC Twente) in Enschede, leeft op dankzij de komst van nieuwe partijen. Op 20 december 2017 opende Family Entertainment Center ZERO55 haar deuren, waarmee o.a. karten, lasergamen en escape room aan de locatie werden toegevoegd. Na een bewogen verleden zien de ondernemers die Go Planet invulling geven, de toekomst zonnig tegemoet.

ZERO55 wordt geëxploiteerd door ACCRES uit Apeldoorn, die in de regio inmiddels meerdere recreatieprojecten in beheer heeft. (o.a. zwembad Malkander en kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn.). Met ZERO55 speelt Acres in op de Family Entertainment Center-trend. Door een grote combinatie van activiteiten op één locatie aan te bieden ontstaat er een meubelboulevard-effect. Er komen juist meer mensen op de locatie af omdat er voor iedereen wel wat te doen is.

Jeroen Kops is als hoofd marketing van Accres direct betrokken bij ZERO55. Kops ziet voor deze locatie ook een grote meerwaarde in samenwerken: “De exploitanten van diverse andere attracties (huurdersgroep) ontmoeten elkaar regelmatig en bij grote groepen kunnen makkelijk combinatie-arrangementen worden gerealiseerd.”

Onderdelen die ZERO55 toevoegt aan Go Planet:

Augmented Reality Climbing
De augmented reality klimwand is de eerste in haar soort in de Benelux. Augmented Reality Climbing bestaat uit een compacte klimwand waarop met een grote beamer voorgeprogrammeerde spellen geprojecteerd worden. De projecties reageren op de bewegingen van de klimmer(s) zodat er een interactieve ervaring ontstaat. Augmented Climbing kan door iedereen gedaan worden. Er zijn diverse spellen beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden en bedoeld voor alle leeftijdsgroepen. Het concept en de innovatieve software die de projecties aanstuurt werd ontwikkeld door de startup Valo Motion van de Finse Aalto Universiteit.
Voor de totstandkoming van de eerste Augmented Climbing in Nederland werkte ZERO55 samen met Laserspaceworld (www.laserspaceworld.nl) en Klimwandspecialist (www.klimwandspecialist.nl)

Karten
De indoor kartbaan op het Go Planet Parc is volledig verbouwd tot een futuristisch gethematiseerde E-kartbaan. Op de 425 meter lange baan met 3 tunnels en 3 bruggen kunnen maximaal 12 mensen tegelijk E-Karten. Het voordeel van E-Karten is geen herrie en geen stank en de karts zijn vooraf in te stellen op verschillende snelheden waardoor kinderen (vanaf 135 cm) veilig deze activiteit kunnen doen. Bovendien is het een stuk duurzamer dan de ouderwetse benzinekarts.

Lasergame en escape rooms
In de Lasertag Arena van 300 m2 kunnen 24 spelers tegelijk de strijd met elkaar of met de Arena aangaan. Er zijn verschillende spelsituaties en er is veel digitale interactie, Lasertag kan vanaf ca. 8 jaar gespeeld worden. Tot slot zijn er 5 verschillende Space Exit kamers die geschikt zijn voor 2 tot 4 spelers. In tegenstelling tot de bekende escape rooms heeft de Space Exit meer opdrachten en is iedereen actief bezig met het spel.

Ook een restaurant behoort tot het totaalconcept. Op de eerste verdieping is nog een ruimte vrij waar in de toekomst nog een nieuwe activiteit kan worden gelanceerd.

Locatie Go Planet


De leisure Locatie Go Planet heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Toen de leisure locatie in 1999 werd geopend (onder de naam Miracle Planet) ging men nog uit van 1 tot 1,5 miljoen bezoekers. Dat bleek iets te optimistisch geïnterpreteerd, en in 2001 werd het faillissement aangevraagd. Diverse attracties bleven geopend, waaronder het bowlingcentrum, dive World en de bioscoop.

Meer informatie:
https://accres.nl/accres/home
www.zero55.nl/enschede/
www.go-planet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *