Deel- en ruil-economie

We horen en alweer een aantal jaren over. We zien het om ons heen overal gebeuren. En ook wij doen het alweer een heel aantal jaren, delen en ruilen. Niet meer weg te denken in de huidige economie.

Natuurlijk moet je zelf een soort “klik” hebben met een trend. Maar op deze trend inspelen geeft ons vooral heel veel energie! Het is niet heel lastig, het kan al veel sneller dan dat je had gedacht. Ik geef je een zinnetje en je weet wat ik bedoel; “Wat als je klant of gast (in ons geval) je leverancier wordt?”

ChaletjeZe kwamen al 25 jaar op onze camping, het hemelvaartweekend vieren. Met een hele grote groep, zwaan kleef aan zeg maar. En een van hen heeft een keuken bedrijf. Ze kwamen aan met hun busje waarop het stond. Omdat ik net druk was met de herinrichting van onze chalets wist ik het plots, zij moeten de nieuwe keukens doen! En zo gebeurde het ook, in september kwamen ze de zes keukens van de chalets doen. Onze eigen gast wordt leverancier! Gewoon omdat het kan!

Weet je hoeveel meer energie dat geeft, aan beide kanten. Natuurlijk zou je kunnen onderzoeken of een concurrerend bedrijf elders het goedkoper had kunnen doen. En wellicht is het niet verkeerd om ook daar even naar te kijken, zodat je weet wat het elders ongeveer zou kosten. Maar stel dat het ietsje duurder is, SO WHAT? Wat denk je dat van je klant of gast leverancier laten worden oplevert? Dan heb je toch een heel hoop publiciteit bespaard? De gun-factor naar jou is dan toch met sprongen opgelopen. Of bedenk het omgekeerde, je hebt ipv aan je klant of gast aan zijn concurrent gedacht. Hij komt bij jou op het bedrijf en ziet dat je werkt met zijn concurrent, wat doet dat met je klant of gast? Het is zoveel leuker om te kijken of je meer met elkaar kan delen en ruilen. Het geeft in ieder geval weer heel veel meer plezier!

Mocht je van de zomer in de buurt zijn, neem dan een kijkje in de chalets, want vanzelf wil ik je graag laten zien hoe mooi die keukens zijn geworden!

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *