De reis van kennis naar business is vaak te lang

Er is veel kennis eenvoudig op te doen. Er zijn heel veel boeken geschreven. Er zijn misschien nog wel meer masterclasses en workshops te volgen. Er zijn grote kennisbanken bij hogescholen en universiteiten waar je heerlijk in kan lopen sneupen en toch lukt het niet om de kennis die beschikbaar is, snel en goed over te dragen naar de business. Hoe komt dat toch? Of beter nog; hoe zou dat beter kunnen?

studentIk merk zelf dat het opdoen van nieuwe, verse kennis, mij enorm inspireert. Want ik weet dat het altijd beter kan en ik wil het elke keer beter doen. Pas als Jacob en ik het beter doen, kunnen onze medewerkers het ook weer beter doen. En zo kan onze camping (red. Watersportcamping Heeg) stapje voor stapje beter worden. En of ik nu naar buiten ga, naar een workshop of masterclass of een boek lees, dat maakt eigenlijk niet uit. Ik doe inspiratie op, kijk wat ik ermee op onze camping kan, pas het toe en heb onze camping weer een klein babystapje beter gemaakt.

Social media
Ik bezoek zeker een keer per maand een Social Media Club, de ene keer in Groningen, dan weer in Apeldoorn. Net afhankelijk van mijn agenda. En telkens weer ga ik wel weer met iets aan de slag. Het zorgt ervoor dat ik focus blijf houden op onze doelgroep. Immers, onze doelgroep is meer dan actief op de verschillende Social Media kanalen. Geen wonder dat deze manier van communiceren voor ons meer dan belangrijk is. En je kunt het zien, ik denk dat er weinig andere campings in Nederland te vinden zijn die zoveel natuurlijk bereik hebben weten te verwerven. Ik ben er van overtuigd dat we mede daardoor zoveel beter hebben geplust afgelopen seizoen.

TED-talk
Kennis is voor mij van groot belang om me nog beter te maken. En bedenk goed dat het ook belangrijk is dat je af en toe lekker lui op de bank je avond voor de TV hangend door gaat brengen. Maar regelmatig een goed management boek lezen, naar een Social Media Club gaan of op een andere wijze je kennisniveau verhogen is ook heel belangrijk! Nog nooit eerder was het zo eenvoudig om prachtige colleges te volgen en inspirerende verhalen te horen. Je kunt ook gewoon lui liggend op de bank, via Youtube prachtige, inspirerende mensen zien. Gewoon wanneer het jou past. Een TED-talk voor het slapen gaan, hoeveel makkelijker kan je het krijgen?

En als jij het niet doet, doet de overbuurman het al wel! Blijf je verwonderen en blijf nieuwsgierig, het is de beste manier om scherp te blijven! Ik ben benieuwd wat jou eerst volgende stap is naar meer kennis opdoen? Laat je het weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *