De luxe van het droeftoeteren

Je kent ze wel, van die mensen waarbij het lijkt dat hun mondhoeken met elastiekjes permanent naar beneden worden getrokken. Van die mensen die telkens weer lopen te zuchten en kreunen en altijd wel weer een enorme pech hebben in het leven. En het is waar, sommigen hebben ook wel zoveel ellende meegemaakt dat je je ook wel kan voorstellen dat ze louter nog kunnen droeftoeteren. Maar droeftoeteren heeft zo ook zijn prijs!

 

droeftoeterNiet alleen de prijs die je omgeving gaat betalen zodra ze in de buurt zijn van een droeftoeter. De prijs van de energie, met name de negatieve energie die het de omgeving kost. Want vroeg of laat wil bijna niemand meer in de buurt zijn van een droeftoeter.

Maar de prijs die jezelf betaalt voor droeftoeteren is ook aanzienlijk. Ik heb ook wel eens een periode dat je denkt dat alles tegen zit, dat de hele wereld bijna tegen je is. Maar wanneer je daaraan toegeeft zullen er ook steeds meer mensen bij je afhaken. Ik als grassprietverhuurder moet het vooral hebben van zoveel mogelijk mensen die graag naar ons toe willen komen. Ik kan me dan ook niet de luxe veroorloven dat ik met mijn gedroeftoeter mensen “weg jaag”.

We hebben geen zin in dagelijks de vele items over de slechte economie die we via div. kanten binnenkrijgen. Neem nu alleen al het acht uur journaal. Toename werkeloosheid, woningmarkt nog instabiel, schuldenlast is toegenomen….pfff Toch is het lastig om daar steeds zo’n afstand van te nemen dat het geen effect op je zal hebben met alle droeftoeter gevolgen van dien.

 

Het valt zeker niet altijd mee om jezelf een schop te geven en te denken; Hup met de geit! Tuurlijk valt dat lang niet altijd mee, maar het alternatief, meer mensen wegjagen, kan ik me al helemaal niet veroorloven!

Kan jij je de luxe veroorloven van droeftoeteren? Ik ben benieuwd, wees welkom!

De polletjes, Watersportcamping Heeg

https://www.facebook.com/campingheeg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *