Daarom bieden we op onze camping géén WiFi

De onverwachte ontmoetingen, daaraan heb ik wel de meest fijne herinneringen. De mensen die ik spontaan tegen kom en waarmee ik een praatje heb gemaakt! En of dat nu tijdens een zakelijke bijeenkomst is, of tijdens een vakantie, dat maakt niet uit. Maar tegenwoordig heb je een steeds grotere groep die de mensen in het wild niet meer gaat ontmoeten. Gewoon omdat er tussen hen en mij een schild van: “je gaat me toch niet wat vragen” zit.

druk in gesprek...
druk in gesprek…

Dat schild, dat is een schermpje. En mobiel apparaatje van het een of ander waarop ze druk aan het tikken zijn met andere mensen, die dan ook weer terug tikken. Ik kijk wel uit om die mensen wat te vragen, ze zijn druk!
Natuurlijk brengt het ook heel veel gemak, zo mobiel in contact kunnen zijn met andere mensen maar….kijk maar eens om je heen op een willekeurig terrasje. Dan vraag ik me af, waar zijn toch alle leuke mensen?

Brainvacation
Hier op onze camping bieden we geen wifi aan, en dat scheelt al een hele hoop want opeens gaan de kinderen i.p.v. kijken en spelen met een schermpje, nu op ‘jacht’ naar kikkers, trappen ze tegen een voetbal en pakken hun optimistje en zeilen lekker op het water.

Iedereen leeft buiten en iedereen is lekker benaderbaar. Opeens lijken de hoofden meer open te staan, en ontmoeten we elkaar in het voorbij lopen. Verrek jij ook hier? Wat leuk hoor ik, ik draai me om. Het was niet dat iemand mij herkende, maar de gast die achter mij liep. Ze bleken elkaar van het werk te kennen. Mannen van de wereld, die elkaar dan op onze camping treffen. Toevallig? Ach, ik weet niet, hier zijn nu eenmaal heel veel leuke gasten, en soort zoekt soort zal ik maar zeggen!

Ben jij ook toe aan een brainvacation, wil je naar een plek waar vooral leuke mensen komen? Bel me dan, want ook tijdens het pinksterweekend hebben we nu nog wat mogelijkheden.

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg, 0515-442328

Eén reactie

  1. U heeft gelijk, géén WiFi is een goed idee. Volgens de statistiek, ongeveer de helft van de kinderen van 4 tot 12 jaar heeft in 2017 te weinig bewogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *