Cultuur wint het van structuur

Je kunt nog zoveel procedures vastleggen, zoveel protocollen en regels. Maar je kunt er niet echt je mensen mee sturen. Reorganisaties beginnen vaak met het opstellen van een nieuw structuur en nieuwe regels, maar daarmee realiseer je geen verandering.

mini mover
Wat zet jij in beweging?

Een bedrijfcultuur gaat het bijna altijd winnen van een structuur. Een bedrijfscultuur verander je nu eenmaal niet met een presentatie en een excel bestandje. Wil je de cultuur veranderen, dan zal je echt leiderschap moeten vertonen; en wel leiderschap met een hoop gevoel! Laat zien wat je preekt, doe wat je zegt, en zeg wat je doet!
Zoek nog meer verbinding met je “merkmakers” en geef ze je vertrouwen, vrijheid en nodig ze uit om hun zienswijze, hun eigen inbreng te mogen delen. Pas dan heb je de kans dat je ‘ze’ in beweging krijgt. Dat er een verandering plaats kan vinden.

Morgenavond heb ik weer een ledenraadsvergadering bij de RABO. En we weten allemaal wat daar vooral het afgelopen jaar fout is gegaan. Het libor schandaal zal nog wel een hele tijd aan hen blijven kleven. We gaan morgenavond sparren hoe we de klantwaarden kunnen vergroten; we gaan kijken hoe we het imago kunnen verbeteren. Dat zijn nogal wat zware zaken. Daarvoor hebben we de medewerkers hard nodig. Want vooral zij zijn de merkmakers! Ik vind het spannend wat er zoal zal gaan gebeuren, hoe het proces zal gaan verlopen. Ik heb de luxe om mee te mogen kijken hoe dit allemaal zal gaan verlopen. Samen met hele dure adviseurs, met heel veel kennis.

Maar bedenk, hoe eng het wellicht is: Jij weet wat, hij weet wat, maar samen weer je zoveel meer!
A-typisch reageren is ook altijd nog een optie om beweging te forceren!
Hoe breng jij ‘ze’ in beweging? Ik ben benieuwd naar jouw tips! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *