Betrokken ondernemer heeft beter animatieteam

Entertainers Animatiewerk.nlWanneer u als ondernemer van een vakantiepark extern uw animatieteam inhuurt, bent u afhankelijk van de entertainers die worden geplaatst. Op uw vakantiepark komen daardoor waarschijnlijk veel verschillende entertainers tijdens de vakantieperiodes. Zij vermaken de gasten met animatie en entertainment, u voert uw eigen werkzaamheden uit en houdt de helikopterview. Veel ondernemers zien het belang van een animatieteam wel, maar zijn er toch weinig bij betrokken door alle drukte op en rondom het park. En als u geen klachten hoort is het toch goed? Toch zult u zien dat het nóg beter zal gaan wanneer u betrokken bent bij het animatieteam en hun programma.

Een praatje maken met nieuwe entertainers
Nieuwe entertainers komen zichzelf voorstellen bij de receptie en bij u als ondernemer. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, best spannend voor iemand in de leeftijd van 17 tot 20 jaar. Het is een kleine moeite om even een kort gesprekje aan te gaan met deze nieuwe mensen. Op die manier voelen ze zich gauw thuis op uw park. Daarnaast zijn ze natuurlijk bij vriendelijke, betrokken ondernemers meer bereid om een stapje extra te zetten. Zo houdt u de entertainers tevreden en zij u.

Kom eens kijken
De entertainers op uw park vinden het ontzettend leuk als de ondernemer komt kijken bij de activiteiten die ze uitvoeren. U toont daarmee interesse in het team en de activiteiten. Daarbij kunt u natuurlijk ook beter beoordelen hoe het team functioneert en of het animatieprogramma aansluit op uw park.

Plan afspraken met de begeleider
Om een animatieteam en het programma optimaal in te zetten, is het goed om de gang van zaken te bespreken met een begeleider. De begeleider van het team komt meestal één tot twee keer in de week kijken of alles goed gaat binnen het team. Hoe is de samenwerking, functioneren de medewerkers, past het programma bij het park, welke activiteiten zijn succesvol en welke niet etc. Allemaal vragen die de begeleider kan beantwoorden. Deze begeleider is voor u als ondernemer belangrijk. Plan daarom een vaste dag en tijd met de begeleider voor een gesprek. Zo blijft u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het animatieteam en kunt u samen met de begeleider eventuele problemen direct aanpakken.

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl

Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams en programma’s op vakantieparken in Nederland en Duitsland.
Meer artikelen vindt u op het eigen blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *