Animatie tijdens de feestdagen…

rendierenDe feestdagen kunnen natuurlijk ook op vakantieparken niet onopgemerkt voorbijgaan. Besteed hier dus volop aandacht aan! Denk bijvoorbeeld nu aan Kerstmis, maar denk ook alvast vooruit. Zo zijn er meerdere feestdagen waar je als recreatieondernemer een mooie tijd van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan Pasen, Moeder- en Vaderdag, Valentijnsdag, Pasen, Halloween en Sinterklaas. Maar wat komt er allemaal kijken bij zo’n feestdag?

Voorbereiding
Een paar dagen voor de feestdag is het leuk om al te beginnen met de voorbereidingen. Geef de kinderen en overige gasten een paar dagen van tevoren een voorproefje, bijvoorbeeld door middel van een kerstkransje of een kerstbal met het programma voor de kerstweek. Of ga als mascotte of kerstman het park over om flyers uit te delen voor een te gekke kerstshow. Dit laat de mensen alvast in de sfeer te komen en je hebt gelijk een extra promotiemoment.

Maak het mooi!
Maak de feestdag zichtbaar in de animatieruimte, het restaurant, de receptie en op het park zelf. Pak uit met kerstdecoratie en kies voor grote stukken, dat zorgt voor de ‘wauw’ factor. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld decorstukken te maken, als je het goed aanpakt, gaan die jaren mee. Maak bijvoorbeeld een reuze-kerstboom en schilder deze samen met de kinderen. Of maak kerstballen van ballonnen met papier maché, schilder ze en hang ze op in de receptie. Dit ‘groot denken’ kun je op veel verschillende manieren doen, wees creatief en denk niet direct ‘dat kan niet’. Werk je idee goed uit en maak er iets moois van!

Activiteiten in thema
De activiteiten tijdens de feestdag staan natuurlijk geheel in het thema van het feest. Met kerst ga je uiteraard iets doen met kerstballen, kerstbomen, sneeuwpoppen, de kerstman en rendieren. Kijk eens op internet naar typische feestdag activiteiten en zet een animatie activiteit neer die past bij het thema. Om het af te maken verzorg je ook iets ‘extra’s’ zoals eten of drinken dat past bij de feestdag, bijvoorbeeld kerstkransjes en warme chocomelk. Ook leuk: check de tradities in het buitenland en vier kerst eens op z’n Amerikaans.

Heb je niet zoveel kinderen tijdens de animatie activiteiten, juist omdat het een feestdag is? Ga dan iets speciaals doen zoals een mooie wandeling buiten het park, kerstbakjes maken, of kerstkoekjes bakken. Je hebt meer tijd en begeleiding voor de kinderen en hun ouders, je kunt daarom eens iets doen wat je niet in het hoogseizoen kunt uitvoeren.

Feestelijke afsluiting
Sluit de themadag(en) groots af. Je kunt vast een  spetterend feest verzinnen waarbij iedereen welkom is! Gedurende de dag heb je hier natuurlijk langzaam naartoe gewerkt. Een kerstquiz, hoog bezoek van de kerstman, een kampvuur met broodjes bakken of een spetterende zwemdisco met kersthits zijn voorbeelden van grote knallers!

Hele fijne feestdagen gewenst, maak er samen iets moois van!

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl
Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams en programma’s op vakantieparken in Nederland en Duitsland.
Meer artikelen vindt u op het eigen blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *