Amerikaans attractiepark zet kinderen met een beperking centraal

Morgan’s Wonderland in de VS heeft een bijzondere filosofie; Alle kinderen, zowel met als zonder beperking, kunnen hier samen genieten. Bij de aanleg van nieuwe attracties staat de brede toegankelijkheid centraal. Dit jaar is er een nieuw waterpark aan het concept toegevoegd. 

Op de website Blooloop.com verscheen afgelopen week een inspirerend interview met de oprichter van Morgans Wonderland, Gordon Hartman. Hij legt uit wat zijn drijfveer was om een toegankelijk attractiepark neer te zetten en welke keuzes hij daarbij gemaakt heeft. Belangrijk is dat kinderen met en zonder beperking niet uit elkaar worden gehaald, maar samen het park kunnen beleven. Daarvoor worden drempels voor kinderen met een beperking zoveel mogelijk weggehaald.

Naast gratis entree voor kinderen met ‘special needs’ en aangepaste attracties speelt ook de benadering van de mensen een belangrijke rol. Zo wordt er meer tijd genomen voor in- en uitstappen als dat nodig is. Er is de nodige hulp en ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben, en volop begrip als dat de start van de ride even ophoudt.

Een uitgebreide video over de filosofie van Morgan’s Wonderland:

Meer informatie:
Lees het complete interview met Gordon Hartman op Blooloop.com
Morgans Wonderland: worlds first splash park accessible for everyone

Ook in Nederland?
Ook bij de Speeltuinbende (gericht op samen spelen) heeft men kennis genomen van dit Amerikaanse initiatief. Helaas is dat park wel erg ver uit de buurt. Ilse van der Put van de Speeltuinbende: “Zou geweldig zijn om in Nederland zo’n park te realiseren. We zouden dan graag aanhaken bij iemand die al bezig is of een park dat wil gaan verbouwen.”
Meer informatie: www.speeltuinbende.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *