Als opdrachtgever moet je je opdracht niet helemaal dicht timmeren!

Je hebt partners gevonden waarmee je een opdracht gaat ondernemen. Die partners heb je gekozen door het vertrouwen dat je in ze hebt. Geef ze dan ook het vertrouwen, laat ruimte open, durf de dingen ook uit handen te geven. Want hoe meer je je opdracht dicht timmert, hoe minder vrijheid er is voor hen, hoe minder het resultaat zal zijn.

dicht timmerenWe hebben weer onze “huisfotografen” ingeschakeld om onze vernieuwde chalets op de gevoelige plaat te zetten. We hebben op onze camping al vaker met hen gewerkt. Even hebben we samen gesproken wat we van hen willen ontvangen. Dan moet je denken aan het niveau van liggende of staande foto’s. Wel of niet de keukens en slaapkamers in beeld. Ik heb ze nog een volle tas met accessoires meegegeven, maar dat was het dan. Als ik ze nu lekker vrij laat, dan weet ik zeker dat ze op hun eigen wijze de dingen verbeelden. We wilde toch immers een eigen beeldtaal hebben, dan moet ik dus ook op hen bouwen. Wanneer Rembrandt een dichtgetimmerde opdracht had gekregen, waren zijn doeken vast ook niet zo indrukwekkend geworden als dat ze nu zijn. Tuurlijk is het eng om partners de vrijheid te geven. Daar moest ik ook aan wennen. Het kost ons immers een hoop tijd en geld, dan is de druk op de prestatie groot! Maar het bieden van de vrijheid, dat betaald zich vrijwel altijd uit.

Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat, een zo goed mogelijke weergave van onze nieuwe chalets. Tuurlijk is dat spannend, want het zullen vooral de foto’s zijn, die onze gasten moeten gaan motiveren om juist hier hun vakantie te willen doorbrengen. Want hoewel we zeker niet de goedkoopste of duurste zijn, willen we het verschil maken met de sfeer, met de inrichting van de chalets. Op de foto moet te zien zijn dat de chalets ver voorbij de project inrichting is. We hebben gekozen voor een hoog design gehalte, dat verdient een mooie en creatieve beeldtaal. We hebben de fotografen gekozen op hun creatieve vakmanschap, en creativiteit vaart wel bij vrijheid.

Wat zijn jouw ervaringen met opdrachten, timmer je ze toch liever dicht of durf je vrijheid te bieden?

We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *