Afstudeerstagiaires selecteren op persoonlijkheid en drijfveren

We (Watersportcamping Heeg) hebben altijd meer vragen, dan dat we antwoorden vinden. Niet zomaar vragen, maar echt lastig te onderzoeken vragen. Van die vragen waar nog niet zoveel binnen onze sector over bekend is zoals bv. “Hoe kunnen we WhatsApp succesvol inzetten voor onze (potentiele)kamperende gasten?” Of “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de hoogst gewaardeerde camping op Tripadvisor worden?”

flexibelAfstuderen is al een lastig traject, helemaal wanneer je een onderzoeksvraag hebt, waarover nog maar weinig over bekend is! Waar kan je gaan zoeken? Hoe ga je onderzoeken? Heel iets anders dan dat je onderzoek gaat doen naar zoiets als een haalbaarheidsonderzoek naar het toepassen van horeca op je recreatiebedrijf. Daar zijn al heel wat rapporten over vol geschreven! Genoeg voorbeelden en kerngetallen te vinden. Die lastige vragen, zoals wij die hebben, dat vraagt ook veel van de student!

Veel onderwijsinstellingen toetsen vooral de competenties, veel bedrijven kijken naar het IO en ervaringen. En veel sollicitatiebrieven worden begeleid met de bewijslast van competenties, IO en ervaringen. Maar hoe belangrijk is dit om succesvol te kunnen afstuderen en dan ook nog eens met een onderzoek waar we met veel plezier aan zullen gaan werken?

Ik zit in een gesprek, dat vaak wel tot twee uur duurt, voortdurend te zoeken wat de drijfveren zijn en naar zijn persoonlijkheid. Ik kijk hoe hij zich beweegt, hoe hij antwoorden geeft. Ik probeer hem even van zijn stuk te brengen en kijk hoe hij zich herstelt.
Ik heb al vaker gezien dat juist niet de meest intelligente studenten een enorme drijfveer hadden. Ik noem dat maar van die terriërs die puur op inzet en doorzettingsvermogen zover zijn gekomen. Niet omdat ze zo slim waren. Dit zijn de studenten die over een enorm doorzettingsvermogen bezitten.
Ik luister naar hun vragen, zijn ze echt nieuwsgierig of gaan ze hun eigen protocol vragen af? Hoe hebben ze zich voorbereid op dit gesprek? Hoe bewegen ze en hoe is hun houding?

Wat wij nodig hebben zijn mensen met een groot leervermogen en een grote bereidheid tot veranderen. Want dat zijn de factoren die onze camping toekomstproof maken. Daar moeten we het van hebben, dat houd ons fris en fruitig! We zijn benieuwd waar jij op selecteert wanneer je nieuwe mensen aanneemt, waar let je dan op?

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *