Topjaar voor dierenpark GaiaZOO

GaiaZOO blikt terug op een uitermate succesvol 2011. Met bijna 450.000 gasten groeide het bezoekersaantal met maar liefst 20%. In Hof van Gaia, het business- en evenementencentrum van de dierentuin, groeide de omzet zelfs met 30%. In combinatie met vier nieuwe diersoorten -waaronder het langverwachte leeuwenverblijf- én het in de wacht slepen van alle te winnen ZooAwards, gaat 2011 de boeken in als het beste jaar uit de historie van de Kerkraadse dierentuin. Niet geheel toevallig beleefde GaiaZOO dit jaar dan ook de drukste dag aller tijden met 7.100 bezoekers op één dag.

Dierencollectie
In 2011 heeft GaiaZOO veel geïnvesteerd in het uitbreiden van haar dierencollectie. Naast Afrikaanse leeuwen en stekelvarkens is de komst van Zuid-Amerikaanse boshonden zeker ook bijzonder. Deze zeldzame diersoort is namelijk in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te bewonderen. De GaiArenA voor roofvogels en de kinderboerderij blijken tevens publiekstrekkers te zijn.
In GaiaZOO zijn er het afgelopen jaar ruim 100 dieren geboren, waaronder twee Europese lynxen, drie Przewalskipaarden, vier grote kudu’s, een laagland gorilla, een Rothschildgiraffe, en een geelborst capucijnaap. Op de valreep van 2011 heeft de Limburgse dierentuin ook een nieuwe neushoornman mogen begroeten, zijn komst brengt het totaal van neushoornmannen op drie. Begin dit jaar verwacht GaiaZOO weer een giraffejong, Rothschildgiraffe Daphina is hoog drachtig.

Sterke groei
Het afgelopen jaar zijn de bezoekersaantallen van GaiaZOO fors gestegen. Met 448.000 bezoekers heeft GaiaZOO 20% meer bezoekers getrokken dan voorafgaand jaar. 2011 kende gunstig dierentuinweer met een geweldig voorjaar, een kwakkelende zomer en een zachte herfst en winter. Dit resulteerde ook in de drukste herfstvakantie ooit. Op 24 oktober verwelkomde GaiaZOO ruim 7000 bezoekers. Ook de omzet uit de zakelijke markt maakt een enorme groei door: Hof van Gaia realiseerde maar liefst 30% meer omzet dan vorig jaar. Veel bezoekers leiden tot hoge horeca-omzetten en zoals op vele fronten tracht GaiaZOO ook hier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. In het restaurant van GaiaZOO zijn 108.000 kopjes duurzame koffie over de toonbank gegaan en werden tienduizenden biologische snacks verkocht.

Ontwikkelingen 2012
Onder de noemer verwondering hoopt GaiaZOO ook dit jaar te verbazen. Zo zal de entreepartij in de sfeer van authentiek Zuid-Limburgs heuvellandschap worden gebracht en moeten infrastructurele aanpassingen leiden tot nog betere service richting bezoekers. Het meest in het oog springende project zal een gloednieuw verblijf voor de inmiddels grote groep lynxen zijn. Het huidige lynxenverblijf wordt toegevoegd aan het leefgebied van de Iberische wolven die vanwege natuurlijke groei de extra ruimte graag aan hun territorium zullen toevoegen. Daarnaast staan er nog tal van kleine aanpassingen op het investeringsprogramma.

In de prijzen
Afgelopen jaar hebben de leden van de ANWB GaiaZOO verkozen tot het leukste uitje van Limburg en op de Efteling na tot het leukste uitje van Nederland. Op de valreep van 2011 sleepte GaiaZOO voor de ogen van de gehele dierentuinwereld alle te winnen Zoo Awards in de wacht. De overall Zoo Award en nog drie eerste prijzen; de WNF natuur- en educatie award, mooiste dierenverblijven en meest kindvriendelijke dierentuin.

Meer informatie: www.gaiazoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *