Nieuw kampeermagazine met grote ambities

Nederland is een nieuw kampeermagazine rijker: Ontdek. Een tijdschrift vóór, en dóór kampeerders. Met reportages over mooie vakantiegebieden, bijzondere campings, interviews met kampeerders, hebbedingen die je kampeervakantie nóg leuker maken en nieuws over caravans, vouwwagens, tenten en kampeerauto’s. Gratis in de brievenbus. Vier keer per jaar.

Zo’n tijdschrift wás er toch al? Nee. Ontdek-magazine is ánders. Ontdek-magazine is een feel-good-magazine dat inspireert. Ontdek-magazine houdt je op de hoogte van ontwikkelingen in de kampeerbranche. Én Ontdek-magazine is… gratis. Een gratis tijdschrift dat vier keer per jaar – zonder verzendkosten – in de brievenbus valt.

Hoofdredacteur Dick William Harinck: ‘De markt verandert, kamperen verandert. Vroeger was kamperen een doel op zich: eropuit trekken met je caravan of tent. Maar kamperen verandert steeds meer naar een recreatievorm waarbij niet de tent of caravan centraal staat, maar datgene dat je ermee kunt doén: landen ontdekken, genieten van de omgeving, van de cultuur, van lekker eten. Maar vooral ook genieten van elkaar en van het gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Die vrijheid is waar het om draait. Dáár schrijven we over.

Kamperen niet langer als doel, maar als míddel. De groep die zo over kamperen denkt is zeer groot en wordt steeds groter. Met Ontdek willen we deze kampeerders bereiken, met een gratis abonnement. Dat is uniek, maar ook logisch. Wij geloven niet in een betaald abonnement. Dat staat immers haaks op de trend in de markt. Bovendien bereiken we dan niet de grote groep kampeerders die zich wél graag laat inspireren met reisverslagen, campingtips, interviews en kampeernieuws, maar die niet wil betalen voor een abonnement’.

Ontdek is een initiatief van Campingwijzer uit Alkmaar, uitgever van de Kosmos Campingwijzer-gidsen en de BestDeal CampingCard: de gratis kortingskaart voor voordelig kamperen buiten het hoogseizoen. Iedere kampeerder kan zich vanaf vandaag aanmelden voor het gratis abonnement op het magazine via de website www.ontdek.nl. Houders van de BestDeal CampingCard hoeven zich niet aan te melden: zij ontvangen Ontdek sowieso gratis in de brievenbus. Daarmee is de verspreide oplage van Ontdek-magazine 75.000 stuks. ‘Een begin’, zegt Harinck. ‘Binnen een jaar willen wij het grootste kampeertijdschrift van Nederland zijn.

2 reacties

  1. Wij werden, door onze familie, erop attent gemaakt dat wij in het laatste nummer van “Ontdek” voorkomen. Wij hebben Dick persoonlijk ontmoet op camping du Lac in Marciac (Gers).
    Wilt U zo vriendelijk zijn ons het betreffende nummer toe te zenden.
    Bij voorbaat hartelijk dank en fijne feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *