Nieuwe ANWB Glamping Magazine editie

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat gezinnen stress ervaren met het boeken van de zomervakantie. Het antwoord is te vinden in het nieuwe Glamping Magazine: vol bijzondere adressen, originele verblijven en aanstekelijke verhalen. In de ANWB kampeerglossy vind je ook trends zoals campings die een butler bij de accommodatie aanbieden. Kortom, de nieuwe Glamping brengt kampeerliefhebbers in de stemming.

Hoofdredacteur Judith den Boer: “De trend is luxer dan luxe. De inventaris van een safaritent is zeer uitgebreid. Van een boxspringbed en ’n nespresso-apparaat tot climatecontrol en roomservice. Het kan niet op. Maar dan nog steeds lekker buiten, op de camping.”

Glamping Magazine ligt vanaf vandaag in de boekhandel en is vanaf 2 januari te vinden in de supermarkt. Prijs € 3,95. Glamping Magazine verschijnt één keer per jaar. Daarnaast verschijnt vanaf maart elk kwartaal een digitaal magazine: iGlamping. Op glampingmagazine.nl zijn de leukste glampingadressen en –nieuwtjes te vinden. Daar kunnen zij zich ook aanmelden voor de iGlamping. Onder de inschrijvingen verloot de redactie een iPad.

Over Glamping
Glamping is een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’. Het is een luxe vorm van kamperen. Niet langer met een wc-rol onder je arm en slapen op een keihard matje… Glamping combineert de luxe van een hotel met het slapen onder de sterrenhemel.
De oorsprong van glamping ligt in Zuid-Afrika. Ontdekkingsreizigers uit de hele wereld reisden aan het begin van de vorige eeuw naar Afrika af om veldonderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Zij waren vaak maandenlang van huis en verbleven in luxe canvastenten, om zo de luxe en comfort van thuis te hebben.Het zijn vooral gezinnen met kinderen van 0-12 jaar die een glampingvakantie boeken. Deze gezinnen willen zeker zijn van een perfecte locatie, bestemming en huuraccommodatie voor hun zomervakantie. Men boekt vaak al een half jaar van te voren. De gemiddelde prijzen van ‘glamperen’ liggen in het hoogseizoen tussen de 100 en 150 euro per nacht.

meer informatie: www.glampingmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *