Winterefteling van start met magische lichteffecten

De Efteling heeft vanavond (10 november) aan de pers een voorproefje laten zien van enkele nieuwe effecten die bestaande attracties een nieuwe belevingsdimensie geven.  Op de gevel van Villa Volta, De Vliegende Hollander en in de tunnel van het Spookslot worden met lichtshoweffecten verhalen verteld. Ook de show Raveleijn krijgt in de duisternis een bijzondere beleving dankzij het gebruik van spectaculaire lichteffecten en vuur.

3d Video mappig op Villa Volta

3d video mapping
Vanaf het schemeruur verschijnen drie attracties waar grimmige geesten huizen in een andere gedaante. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander maken bezoekers aan de buitenkant kennis met het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de witte dame op het dak de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten laat breken…  Maar niets is wat het lijkt bij deze indrukwekkende illusies.
De Winter Efteling Illusies worden gecreëerd met behulp van 3D Video mapping: Er wordt een laag over een gebouw geprojecteerd, waardoor een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat. Een illusie tussen projectie en realiteit, waarbij de gedaante van het gebouw in luttele seconden kan veranderen. Gebouwen kunnen bewegen of zelfs instorten. Zie ook ons eerdere artikel over 3d video mapping in De Efteling.

Winter Efteling
Tijdens de Winter Efteling zijn behalve de waterattracties alle attracties geopend. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert of Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan voor de kleintjes. In het Sprookjesbos heeft Moeder Geit haar wollen rokken aan en kan Langnek met zijn sjaal best tegen een paar graadjes vorst. De Python (vanaf 24 dec), Joris en de Draak, schipschommel de Halve Maen, de Bobbaan en de T-Fordjes van D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer het niet vriest. Live entertainment zorgt voor extra warmte in de barre wintertijd.

Raveleijn

Parkshow Raveleijn speelt met vuur
In de Winter Efteling vormt de magische stad Raveleijn het decor voor een grootse, parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Zij gaan samen de strijd aan met de wrede overheerser van de stad. Die strijd krijgt in de avonduren een extra bijzondere glans door de belichting en gebruik van vuur. De parkshow, waar paarden en echte raven een hoofdrol hebben, wordt 4 tot 5 keer per dag opgevoerd. De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *