Attracties positief over resultaten herfstvakantie

Het seizoen 2011 kende een geweldige start met een stralend zonnig voorseizoen. Toen kwam de zomer, die je geen zomer kon noemen – met meer regen dan zonneschijn en wisselende resultaten voor de bezoekaantallen van de parken. En dit weekend sluiten de attractieparken in Nederland een prachtige herfstvakantie af.

Canal Company | Holland International Rondvaart | Gray Line Amsterdam
In Amsterdam heeft het mooie herfstweer bijgedragen aan een stijging van zowel omzet als bezoek. De boten zijn prima gevuld en tot nu toe verloopt de herfstvakantie goed.
Het aantal bezoekers is circa 10% hoger dan vorig jaar.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Slagharen ontruimt souvenirwinkel tijdens herfstvakantie
Tot heden draait Attractiepark Slagharen goede herfstvakantie. De Miracle of Lights Parade is vanwege het succes vorig jaar dit jaar uitgebreid naar 3 weken in plaats van 2. In de eerste week van november verwachten zij nog veel Belgische bezoekers die de herfstvakantie in hun park zullen gaan doorbrengen. De Miracle of Lights Parade is dit jaar uitgebreid met een drietal acrobatische acts in de slotscene om de fontein en een nog indrukwekkender afsluiting met vuurwerk.
De bezoekersaantallen liggen op de doordeweekse dagen boven vorig jaar en zijn in de weekenden te vergelijken met vorig jaar.
De bestedingen – met name in de Horeca liggen 10% boven vorig jaar. Niet voor niets hebben zij tot 4x toe een souvenirwinkel die naast een van de 12 restaurants ligt omgebouwd tot restaurant met zitfaciliteit. Een bijzondere ervaring… niet alleen voor de gasten, maar ook voor de ondernemer! Ze verheugen zich nog op de komende 1 ½ week.

Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen is zeer ingenomen met de aantallen bezoekers die tijdens de herfstvakantie het park hebben bezocht. Die lagen maar liefst 15% boven het aantal bezoekers dat verwacht werd. Ook deze laatste vakantieweek komen nog veel bezoekers uit zuidelijk Nederland naar Emmen. Grote belangstelling was er voor het girafje, dat vlak voor de herfstvakantie ter wereld kwam. Komende periode verwacht het park veel aandacht voor de eeuwenoude Zijderoute, die in Emmen op diverse manieren wordt belicht.

Madurodam Den Haag
In de eerste 13 dagen van de herfstvakantie heeft Madurodam 40% meer bezoekers mogen verwelkomen dan in de eerste dertien dagen van de herfstvakantie in 2010.
De stijging in bezoekers en omzet komt door de succesvolle herfstactie “Kinderen Gratis”. Deze actie geeft iedereen de kans om nog een laatste keer van het huidige Madurodam te genieten voordat Madurodam de deuren sluit voor de verbouwing.
In april 2012 zal Madurodam bezoekers verwelkomen in een verrassend en interactief park.

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Voor Ouwehands Dierenpark is deze herfstvakantie druk en gezellig. Ruim 20% meer bezoekers dan vorig jaar bezochten de dierentuin op de Grebbeberg.
Naast de mooie en interessante diersoorten kunnen de gasten ook genieten van de laatste shows van Bamboo Bill. Meer dan 100.000 gasten hebben dit seizoen deze familieshow bezocht.
Ouwehands Dierenpark is het hele jaar open en blijft vernieuwend. Binnen enkele weken zullen er twee nieuwe olifanten in de dierentuin arriveren. Daarnaast wordt ook deze winter een fonkelnieuw zeeleeuwentheater opgeleverd met een spectaculaire zeeleeuwenshow.

Avonturenpark Hellendoorn
Vandaag – 30 oktober 2011- sluit Avonturenpark Hellendoorn de beste herfstvakantie af sinds 5 jaar. Ten opzichte van de herfstvakantie van vorig jaar hebben ze maar liefst 41% meer gasten mogen ontvangen! Het weer was hen natuurlijk gunstig gezind, maar ze merken ook dat er steeds meer aandacht komt voor het Halloween thema.

Avonturenpark Hellendoorn organiseerde voor de twaalfde keer op rij haar Halloween evenement Heksendoorn tijdens de herfstvakantie. Het evenement is door deze jarenlange ervaring uitgegroeid tot een evenement van formaat. Er wordt rekening gehouden met de jongere kinderen van de doelgroep door minder enge activiteiten aan de bieden zoals de speciale Heksendoorn show van Kareltje & Jasmijn, kraaien tellen voor de Vogelverschrikker in de Doolhof en de bediening van de attracties in Dreumesland door vogelverschrikkers.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is Heksendoorn superspannend. Het spookhuis Huyze Griezelsteyn is ingericht als landhuis, waarin echte griezels wonen die de gasten laten schrikken. De Rioolrat werd beheerst door heksen en hun rattenvrienden, gevolgd door een spannende rit met de achtbaan in het donker. En er zijn twee Heksendoornavonden georganiseerd op zaterdag 22 & 29 oktober, waarbij het park tot 21.00 uur geopend was en de avond afgesloten werd met vuurwerk. Beide Heksendoornavonden werden met zo’n 5000 gasten goed bezocht.

Voor volgend jaar is Avonturenpark Hellendoorn voornemens om Heksendoorn weer verder door te ontwikkelen met nieuwe activiteiten.

Attractiepark Toverland, Sevenum
Attractiepark Toverland heeft een prachtige herfstvakantie gehad. Afgelopen week hebben ze zelfs het hoogste dagbezoek in hun 10-jarig bestaan gehaald. De combinatie van Halloween, jubileumactiviteiten en de bredere bekendheid met hun nieuwe positionering als all weather attractiepark heeft hen al met al een meer dan tevredenstellende periode opgeleverd. Ook de komende twee maanden verwachten zij nog veel, want hun jubileumjaar is nog niet afgelopen.

Burgers’ Zoo
Ook bij Burgers’ Zoo in Arnhem kijkt men tevreden terug. Het mooie herfstweer heeft ervoor gezorgd dat ze een mooie herfstvakantie hebben gehad, zelfde als vorig jaar.

Harderwijk zwaait orka Morgan uit
Dolfinarium Harderwijk
Inwoners van de gemeente Harderwijk hebben vandaag – 30 OKTOBER 2011- massaal afscheid genomen van orka Morgan. Een kleine 2500 Harderwijkers gaven gehoor aan de oproep om Morgan uit te komen zwaaien. Onder hen was ook burgemeester Berends die zijn waardering uitsprak voor het werk van het Dolfinarium.
Met orka Morgan heeft Harderwijk in de afgelopen 16 maanden een bijzondere inwoner gehad. In het Dolfinarium kan ze niet blijven. De geredde orka verblijft sinds juni 2010 in het Dolfinarium maar heeft dringend behoefte aan soortgenoten en meer ruimte. Morgan zal zo snel mogelijk verhuizen naar Loro Parque op Tenerife. Daar wordt in beide behoeften voorzien. De laatste zondag van de herfstvakantie is traditiegetrouw de laatste openingsdag van het reguliere seizoen. Voor het Dolfinarium reden om de Harderwijkse samenleving te bedanken voor de steun van de afgelopen tijd.

Bron: Club van Elf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *