Inspiratie voor creatieve workshops op KreaDoe

Creatieve hobby’s staan niet zo vaak in de publiciteit, maar er zijn wel bijzonder veel mensen die er plezier aan beleven. Zoekt u nog inspiratie voor workshops waarmee u zich komende herfst en winter, voor deze doelgroep kunt onderscheiden? (Het zijn immers vooral binnenactiviteiten.) Neem dan zeker een kijkje op de beurs KreaDoe, van 2 tot 6 november in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Persvoorlichter Melanie Feranti schetst een profiel van de doelgroep op KreaDoe:

  • Het zijn vooral vrouwen
  • (Actieve) hobbyisten
  • 40+ met vrije tijd
  • full time thuisblijvers, parttimers, moeders met oudere kinderen
  • Creatievelingen
  • Komen om inkopen te doen, nieuwigheden te zien en een gezellige dag uit

 

Top 10 creatieve stands

Ruim 270 bedrijven verrassen bezoekers met de allerlaatste trends, technieken en materialen op het gebied van tientallen hobby’s. Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met de informatie die ze kunnen verwachten op de beurs, heeft de organisatie een top 10 van creatieve stands opgesteld:

1. Conservenblikken pimpen
Tafeldekken.nl geeft workshops blikken pimpen: maak van een leeg conservenblik een hip bestekblik voor op tafel. Maar zo’n versierd blik is ook leuk als pennenbak of originele pot voor bijvoorbeeld een peterselie-, bieslook- of basilicumplantje. Tafeldekken.nl, hal 7, stand C062 en 7.C064. www.tafeldekken.nl.

2. Sieraden van fietsbanden
Doe-het-zelf pakketten voor het maken van sieraden met fietsbanden. Knip de band in reepjes, verwerk het en versier het met kralen. Er is van alles mee te maken: kettingen, armbanden en tassenhangers. Ateljoo geeft vrijdag 4 november doorlopend workshops hierover op Workshopplein C. www.ateljoo.nl.

3. Eerlijk garen en bezemstelen
Veel van de garens van nieuwkomer Knitted Knots worden speciaal gesponnen en geverfd in een kleinschalige spinnerij in Scandinavië. Het zijn natuurlijke garens die worden gemaakt van goedgekeurde, milieuvriendelijke kleurstoffen.Maar ook bezemsteelbreien of stokhaken kan men uitproberen. Deze oude techniek is lange tijd in de vergetelheid geraakt maar maakt nu een comeback. Deze toepassing is erg geschikt om onder andere sjaals te maken. Medewerkers van Knitted Knots geven op B030 in hal 8 uitleg hierover. www.knittedknots.nl.

4. Trendy handwerkpakketten
DeGeranium.nl is een webwinkel waar het oude ambacht van handwerken in een nieuw, trendy jasje is gestoken. Hier vindt men handwerkpakketten, ontworpen door ontwerpers uit binnen- en buitenland. Alle pakketten zijn handgemaakt en met veel aandacht en zorg samengesteld. Ze zijn te vinden in hal 7, stand C040. www.degeranium.nl.

5. Figuren met bzzzzz bijenwas
Smeer een blokje gekleurde bijenwas op de zool van een warm schilderijzertje en strijk hiermee zachtjes zonder druk over het papier. Zo ontstaan de mooiste patronen en figuren. Geen priegelwerk dus, maar gewoon lekker op gevoel bezig zijn. Bekijk het op de stand van Dymfna-Art, hal 7, D066. www.dymfna-art.nl.

6. Engelse kruissteekpaketten
Britse ontwerper Michael Powell is dit jaar voor het eerst aanwezig op KreaDoe met zijn populaire borduurpakketten. Powell creëert schilderijen waar kruissteekpakketten van gemaakt worden. Zijn ontwerpen hebben een zeer herkenbare stijl met veel kleur. Het unieke verfpalet geeft een mooi effect aan de draden in de borduurwerken. De ontwerpen zijn geschikt voor iedereen, zowel beginnelingen als mensen met veel borduurervaring.
Powell heeft in Engeland verschillende prijzen gewonnen voor zijn kruissteekpakketten en is de laatste 5 jaar benoemd als ontwerper van het jaar. Michael Powell Cross Stitch Art, hal 7, stand E034. www.michaelpowellart.co.uk.

7. Gesmolten plastic korrels
Terug van weggeweest: smeltgranulaat. Plastic korrels, die je met behulp van smeltvormen in de oven omtovert tot prachtige raamhangers. Retro is helemaal hip en Hobbyfun Nederland heeft de nieuwe generatie smeltkorrels. Een verbeterde samenstelling met meer hulpmiddelen en toepassingsmogelijkheden enorm verruimd. Stands A022, B021 en B025 in hal 7. www.hobbyfun.nl.

8. Boek over aluminiumdraad
Ook aluminiumdraad is in. Vanwege de enorme vraag naar voorbeelden en technieken met dit product is er dit jaar het AluDeco Boek op de markt gebracht, geschreven door Marianne Vondenhoff (eigenaresse van HobbyTrend/Trendenz). Het boek toont eenvoudige, inspirerende technieken, die aantonen hoe eenvoudig het is om met weinig draad en eenvoudige gereedschappen mooie en stijlvolle werkstukken te maken. Hobbytrend geeft workshops aluminiumdraad: hal 7, stand D015 en D021. www.hobbytrend.nl.

9. Oude kranten, wc-brillen en meubels
Neem iets mee naar KreaDoe (of kies ter plekke iets uit) en pimp het tijdens een workshop van Huisraadidee bij KreaKids. Het item krijgt een tweede leven: een krukje, wc-bril, vaasje, bloempot, dienblad of fotolijstje, neem mee en versier. Hal 7, B013, Workshopplein Kids. www.huisraadidee.nl.

10. Fervent kaartenmaakster Nicole Verkooijen  komt ook!
Nicole Verkooijen, fervent kaartenmaakster en schrijfster van één van de best gelezen hobbyblogs van Nederland, komt ook naar de KreaDoe. Nicole komt de nieuwste markers van Letraset presenteren. Deze nieuwe markers, met een zeer fijne én een brede punt zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Letraset, hal 8, stand C027 en C031. www.stampinupnicole.blogspot.com en www.letraset.com.

Meer informatie: www.KreaDoe.nl

2 reacties

  1. Ik wil graag minder kaarten maken en meer met klei werken.
    Er waren op de beurs twee interessante workshops met klei. Dat mag veel meer.
    Mijn reactie is die van velen. We willen meer poppen maken en andere figuren zoals draken, kerstfiguren van klei vooral.

    n.b.ik vond deze beurs beter dan vorig jaar. Iets minder kaarten maken en meer kreatieve workshops.

    Mijn compliment voor de workshops. Ik kon er deze keer geen gebruik van maken. Dat vond ik erg jammer. Ik had graag iets voor de kerst, een pop, of een draak op canvas gemaakt.

    Hanneke Hartendorf

  2. Ik ben groot voorstander van creatieve bezigheden. Ik zit dan ook veel op de zolder te hobby-en. Een workshop volgen is altijd leuk en een workshop is ook altijd nuttig. Een beurs bezoeken doe ik dan ook graag. Inderdaad vond ik de laatste beurs ook wel erg leuk. Er waren immers veel workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *