Landal gebruikt I-pod als handheld in de horeca

Het gebruiksgemak van de Apple producten iPad en iPhone wordt met de app ‘TIM’ omgevormd tot een handheld in de horeca; inclusief kassasysteem en rapportagemogelijkheden. Het bedrijf Index Hospitality Systems heeft intensief samengewerkt met Landal GreenParks om het systeem voor hen zo simpel mogelijk te maken.

Ook tafelbeheer, het splitsen van rekeningen en het hanteren van kortingen gebeurt in een handomdraai. TIM is alles wat nodig is om een gast in een à la carte restaurant aan tafel goed te kunnen bedienen.

Randvoorwaarden
Eric Steenstra van Landal is intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling: “We werken bij Landal veel met jonge mensen en tijdelijk personeel. We wilden dan ook een systeem dat door iedereen snel te leren is. In november 2010 zijn we voor het eerst bij elkaar gaan zitten en nu wordt het systeem op 21 van onze parken ingezet. Apple staat al bekend om het intuïtieve gebruiksgemak. Op de schermen krijg je alleen de functionaliteiten in beeld die je nodig hebt. Dus geen reeks aan onnodige knoppen.”

Andere voordelen van TIM zijn de prijs van de hardware (200 euro voor een iPod ten opzichte van gemiddeld 1.500 euro voor een klassieke handheld), een zero config infrastructuur en een goede zoekfunctie.

Wat nog wel lastig is is de volgorde van het opnemen van een bestelling. Die staat nu vast. Dat vergt wat handigheid van het bedienend personeel en is niet altijd even klantvriendelijk. Vandaar dat er wordt gewerkt aan een doorontwikkeling van de TIM-app waarbij het eenvoudiger wordt om ook rommelige bestellingen eenvoudig op te nemen.

Speciaal voor Landal
Bij de ontwikkeling van de TIM handheld voor Landal zijn er op verzoek van Landal een aantal functionaliteiten toegevoegd. Zo kan het personeel zich d.m.v. een qr code op de personeelspas bij de handheld identificeren. Ook over inrichting van het scherm op de handhelds is lang gepuzzeld omdat er vele verschillende soorten horecavestigingen met hetzelfde systeem moesten worden bediend.

Meer informatie:
www.indexsystems.nl
www.tim-app.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *