Hoe los je knelpunten in fiets- en wandelnetwerken op?

Het landelijk fiets- en wandelnet kent nog wel wat knelpunten. Twee publicaties van het CROW moeten barrières helpen verminderen. Het Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet (voorheen Wandelplatform-LAW) werkten mee aan de inhoud van de uitgaven. Vanaf 26 september zijn ‘Recreatieve stad-landverbindingen’ en ‘Barrièrewerking van lijninfrastructuur’ bij het CROW verkrijgbaar.

 

Praktische naslagwerken
De publicaties zijn praktische naslagwerken om problemen weg te nemen rondom infrastructurele barrières en recreatieve verplaatsingen in en om de stad. En om deze te voorkomen!

‘Recreatieve stad-landverbindingen’ gaat over barrières en barrièrewerking voor recreatief langzaam verkeer in de stadsrandzone. ‘Barrièrewerking van lijninfrastructuur’ gaat over barrières voor langzaam verkeer door lijninfrastructuur, zoals wegen, spoorwegen en waterwegen.

Afgelopen periode gaven het Landelijk Fietsplatform en Stichting Wandelnet samen met een groep vertegenwoordigers vanuit diverse partijen vorm aan de twee publicaties. De publicaties zijn uitgaven van het CROW, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte.

Meer inzicht en kennis
De publicaties zijn bedoeld om meer inzicht in, en kennis over barrièrewerking van infrastructuur te verkrijgen, om de bereikbaarheid voor wandelaars en fietsers te vergroten en om gebieden met elkaar te verbinden. Ze zijn met name bestemd voor de verkeerskundige, de beleidsmaker, de bestuurder, de belangenbehartiger, de recreatiemedewerker, de planoloog, de stedenbouwkundige en de landschapsarchitect. Beide publicaties zijn verkrijgbaar via www.crow.nl/shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *